Fietsen in Parijs, ook met kids!

Fietsen in Parijs

Fietsen in Parijs met een Nederlandse gids!

Een buitengewoon originele manier om Parijs te ontdekken is fietsen in Parijs met een Nederlandstalige gids! Hoe ik daar op kom?

Een jaar geleden kreeg ik een e-mail van een Nederlandse jonge vrouw die in Parijs haar eigen bedrijfje had op gezet. Zij vroeg mij of ik op mijn blog een stukje wilde schrijven over Paris by Bike waar je met haar door Parijs kon fietsen op rood-wit-blauwe omafietsen uit Nederland.

Nu krijg ik vaker van dat soort mailtjes en normaal schenk ik er geen of weinig aandacht aan tot… ik een paar weken geleden weer een mail ontving van Yvonne America, de jonge onderneemster waar het om gaat.

Ik kon mij het verhaal nog herinneren en voelde mij schuldig dat ik een jonge onderneemster die initiatief toont om voor zich zelf te beginnen niet had geantwoord. Waarschijnlijk ging mijn bankiersgevoel van vroeger spreken waarbij ik regelmatig startende ondernemers in het zadel hielp mits ze een goed èn doordacht plan hadden.

Ik nam contact op met Yvonne en weet nu alles over fietsen in Parijs op een echte ouderwetse omafiets. De eerste fietsen werden trouwens door haar vader naar Parijs gebracht. Paris by Bike zit aan de 23 Rue Greneta in het 2e arrondissement op maar iets van 550 meter lopen van Forum des Halles in het bruisende hart van Parijs.

Met dit stukje koop ik dus eigenlijk een stukje schuldgevoel af plus ik geef ook nog een hele leuke tip voor een dagje fietsen in Parijs (ook met kinderen!).

Op de fiets in Parijs met een enthousiaste gids!

De enthousiaste gids Yvonne America van het Nederlandse bedrijf Paris by Bike neemt je mee op een comfortabele omafiets door de kleine steegjes van de Parijse binnenstad. Deze ex-cabaretière vertelt met enthousiasme en humor over de bijzondere plekken en de geschiedenis van Parijs.

Op elke straathoek weet ze wel een leuke anekdote te vertellen.  Ze laat je het hele centrum in 3 uur tijd ontdekken en wie weet neemt ze jou ook mee naar een prachtige plek voor een lekker tussenstop! Wat dacht je van een heerlijke kop koffie, een ijsje, of eclair au chocolat in de Rue de Buci (vlakbij de Boulevard Saint-Germain)

Met kinderen fietsen in Parijs!

Fietsen in Parijs met kinderenHet is verrassend te zien hoe fietsvriendelijk Parijs eigenlijk is, er zijn aparte fietspaden en de auto’s houden rekening met je mits je je zelf ook aan de regels houdt 🙂

De rood-wit-blauwe omfietsen van Paris by Bike zijn een echte bezienswaardigheid. Als je langs de terrassen fietst met de groep kijken alle mensen om.

Yvonne maakte de tocht ook heel aantrekkelijk voor de hele familie want ook de kids kunnen mee! De kinderen zullen het na de fietstocht nóg lang hebben over ‘Koning Louietje’ die poepte achter de gordijnen in Paleis het Louvre of één van de andere leuke verhalen en weetjes vanm Yvonne.

Ook als je al vaker in Parijs bent geweest, zul je er achter komen dat je op de fiets de stad weer op een hele andere manier ervaart: leuk èn heel ontspannen en de kinderen zullen tijdens de toch ook volop genieten en van alles ontdekken.

Ontdek Parijs en de hoogtepunten op de fiets

Als eerste kennismaking met Parijs is de Highlight Tour perfect. Je ziet de belangrijkste monumenten, maar het wordt heel leuk gecombineerd met bijzondere en verstopte plekjes! Je fietst door de centrumwijken die zelfs Yvonne en wij dachten te kennen, maar je  blijft je telkens weer verbazen, vooral op de fiets!

Wil je iets extra’s en vooral iets bijzonders? Ga dan met Paris by Bike op de Off Road Tour. Deze ‘alternatieve’ tocht gaat door het noord-oosten van de stad. Exotische wijken, verborgen passages, het kanaal en het mooie park Buttes Chaumont, kortom je ontdekt fietsend met een Nederlandse gids het ‘andere Parijs’. Met kleine kinderen in Parijs? De nieuwe Kids Tour is dan een aanrader!

Informatie en reserveren

Normaal gesproken doe ik het niet maar voor de bijzonder fietstochten van Yvonne America in Parijs maak ik graag een uitzondering omdat het ècht bijzonder is.

Dus hier zijn de gegevens voor meer informatie en reserveringen:

Meer tips voor een weekendje in Parijs vind je hier.