Het Olympia Parijs, prachtig theater voor een popconcert.

Caro Emerald in het Olympia Parijs

Olympia Paris, concertzaal met rijke historie!

Het Olympia Parijs is in een toplocatie om een concert in Parijs mee te maken.

Het is een karakteristiek en traditioneel theater uit de 19e eeuw. Officieel het nu  L’Olympia Bruno Coquatrix en het was in de dertiger jaren van de vorige eeuw al een bekende muziekzaal in Parijs.

Na de 2e wereldoorlog werd het een tijd een bioscoop maar in de jaren ’50 werd het weer een culturele en muzikale plek waar topartiesten graag kwamen optreden. Dat was vooral te danken aan Bruno Coquatrix. Hij was niet alleen een goed manager maar had ook verstand van muziek en schreef zelfs meer dan 300 chansons!

Bruno Coquatrix maakte het Olympia Parijs als eigenaar en manager wereldberoemd met optredens van Franse zangers en zangeressen zoals:

 • Edith Piaf,
 • Gilbert Bécaud,
 • Johny Halliday,
 • Dalida,
 • Yves Montand,
 • Anny Cordy

In die tijd was het Olympia Parijs dé muziektempel van Europa!

Door dit succes aangetrokken wilden ook grootheden in het Olympia optreden en de lijst is indrukwekkend:

 • BB King
 • Beatles,
 • Bob Dylan
 • Rolling Stones,
 • Bryan Adams,
 • Bryan Ferry,
 • Cliff Richard,
 • Crosby Stills Nash and Young,
 • the Doors (zonder Jim Morrison)
 • David Bowie

Alle grote artiesten hebben wel eens in het Olympia opgetreden. Als je de hele lijst wilt zien dan moet je hier maar eens kijken.

Het Olympia Bruno Coquatrxix Paris in ere hersteld

Het Olympia in Parijs

foto © Olympia Bruno Coquatrix Paris

In de jaren ’90 raakte het theater in verval tot een Franse minister vond dat het een cultureel erfgoed was.

Hij nam de beslissing om het op de monumentenlijst te zetten en daarmee was het Olympia gered. Het complex werd weer in de oude luister hersteld en is nu weer de fraaie concertzaal die het vroeger ook was.

In welke concertzaal loop je over de rode loper naar je plaats? Juist in het Olympia in Parijs!

Afhankelijk van de voorstelling kunnen de stoelen in de zaal voor het podium verwijderd worden waardoor je een heerlijke sfeer in de concertzaal krijgt. Zelfs als je boven op het balkon zit is het geluid fantastisch maar voor de echte beleving van een concert in het Olympia kan ik je een plek in de zaal aanbevelen!

Nederlandse sterren op het podium van Olympia Parijs

Caro Emerald in het Olympia Parijs

Zelf heb ik er in 2014 een fantastisch concert meegemaakt met Carol Emerald.

De zaal ging na afloop helemaal uit zijn dak en bleef na afloop minutenlang uitzinnig klappen voor de Nederlandse zangeres en de band. Het publiek bestond vooral uit een mix van jonge en oudere Parijzenaars.

Die avond werd ik verliefd op het Olympia in Parijs!

Als je binnenkomt heb je al direct een idee van de grandeur van vroeger maar als je eenmaal in de zaal bent is het intiem. Vanaf elke plek heb je goed zicht op het podium en de akoestiek is voortreffelijk.

Bij popconcerten zijn er in de zaal voor het podium meestal staanplaatsen.

Het mooie is dat de vloer naar achteren langzaam oploopt. Je hebt dus altijd een goed zicht op het podium en hebt veel minder last van mensen die voor je staan dan in andere concertzalen. Samen met de rijke historie en de prachtige sfeer maakt een het concert in het Olympia Bruno Coquatrix onvergetelijk.

Guus Meeuwis en Youp in het Olympia in Parijs!

Guus Meeuwis en Youp van 't Hek in Olympia ParijsOp 26 en 27 maart 2016 vindt er een heel bijzonder optreden plaats.

Guus Meeuwis en Youp van ’t Hek staan op deze data in het Olympia in Parijs. Een bijzonder koppel en ook een bijzondere samenstelling.

Als je kaartjes hebt weten te bemachtigen dan staat je een bijzondere en historische avond te wachten.

Koppel er gelijk een paar dagen Parijs aan vast en boek je Thalys tickets 3 maanden voor vertrek om zeker te zijn van een gereserveerd plaats in de Thalys. Je kunt ook met de Flixbus of Ouibus naar Parijs (goedkope tickets).

Zorg wel dat je op tijd een hotel in Parijs boekt want 26 en 27 maart 2015 is het lange Paasweekend! Via deze link vind je aanbiedingen voor hotels in de buurt van het Olympia en de grote warenhuizen van Parijs zoals Lafayette en Printemps.

Lees ook deze tips over Parijs:

Het Olympia Parijs ligt aan de Boulevard des Capucines tussen de Place de la Madeleine en de Opéra. De metro Madeleine (lijn 8,12 en 14) of metro Opera (lijn 3,7 en 8) liggen op loopafstand.

Als je een hotel in de buurt van Olympia Parijs boekt dan zit je  vlakbij de grote warenhuizen en ligt Parijs aan je voeten!