Shoppen in Parijs!

Shoppen in Parijs. Tips voor leuke winkels

Bijzondere tip om te shoppen in Parijs!

Kies je voor de grote warenhuizen zoals Lafayette, Printemps, Le Bon Marché, BHV of zoek je iets bijzonders?

Als je wilt gaan shoppen in Parijs dan zijn de mogelijkheden onbegrensd en daar begint gelijk het probleem. Mijn veel gelezen blog over de uitverkoop in Parijs helpt je al op weg maar er is meer!

In dit blog laat ik je kennismaken met een bijzondere winkel waar je snel aan voorbij loopt. Verder vind je in dit artikel handige links naar meer insidertips om te shoppen in Parijs!

In de gezellige wijk Le Marais zijn op zondag veel winkels open. Le Marais ligt grotendeels in het 4e arrondissement waar je de lange en drukke Rue de Rivoli met bekende grote ketens kunt vinden. Het warenhuis BHV is de moeite waard. Het ligt tegenover het Hotel de Ville van Parijs.

Maar ook in het 3e arrondissement, Haute Marais, liggen bijzondere winkels èn een unieke conceptstore!

Leuk wordt het vooral in de gezellige straatjes in de historische wijk Le Marais met een keur aan boetieks, bijzondere winkels, galeries en veel gezellige bars en restaurants. Je vindt de winkels in Le Marais grofweg in de driehoek Hotel de Ville, Place de la Bastille en Place de la République.

In het hart van deze historische Joodse wijk wordt shoppen een waar genot!

Als je door le Marais loopt zul je niet snel het idee hebben dat er in deze wijk fabrieken hebben gelegen. Toch is dat zo! Inventieve ondernemers hebben deze oude panden omgetoverd tot bijzondere winkels.

Concept Store Merci, 111 boulevard Beaumarchais

Concept Store Merci Le MaraisAan de rand van Le Marais, richting de Place de la République ligt Merci.

Merci is een bijzondere winkel aan de Boulevard Beaumarchais, vlakbij metro Saint-Sébastien – Froissart (lijn 8).  In maart 2009 werd deze concept-store geopend door Bernard en Marie-France Cohen, oprichters van het merk voor bijzondere kindermode Bonpoint.

Zij vonden dat in Parijs een plek ontbrak waar het beste op het gebied van mode, design, huishoudelijke- èn gebruiksartikelen te koop was in combinatie met een ruimte waar bezoekers even tot rust kunnen komen om iets te eten of te drinken. Het echtpaar wilde ook dat jonge ontwerpers een kans zouden krijgen om een platform te vinden om hun ontwerpen te tonen èn te verkopen.

Ze vonden voor hun idee een uniek pand aan de 111 boulevard Beaumarchais in de Haute Marais.  Als je de voorkant van de winkel ziet zou je denken dat het één van de vele café-restaurants is maar achter deze ingang ligt een fantastische winkel!

Merci is gevestigd in een oud fabriekspand met een oppervlakte van ruim 1500 vierkante meter verdeeld over 3 etages. De locatie deed 150 jaar dienst als fabriek waar bedrukt papier (o.a behang) werd gemaakt.

Café’s en restaurant in Merci

LA CANTINE DE MERCI

Even toe aan pauze tijdens je ontdekkingstocht in Merci? Er zijn 3 café’s annex restaurant waar je op een unieke plek even kunt bijkomen.

Op niveau -1 ligt met uitzicht op de binnenplaats La Cantine de Merci waar je van maandag tot en met zaterdag kunt lunchen. Een prima plek voor een pasta, soep, salade of een assiette de charcuterie (open van 12.00 tot 18.00 uur). Hoewel niet altijd noodzakelijk kun je telefonisch reserveren. Vooral op zaterdag misschien handig (telefoonnummer is +33 (0) 1 42 77 79 28)

Concept Store MerciHet Cinéma Café zie je als je aankomt en ligt aan de voorkant bij de boulevard. Er is een klein terras. Een prima plek voor een maaltijd of drankje.

Bijzonder is verder het Used Book Café dat op de begane grond ligt. Een topplek voor een kop koffie, brunch of een snelle lunch. De enorme boekenkast telt niet minder dan 10.000 tweedehands boeken.

De winkel van Merci

Als je de winkel van Merci betreedt zal het lastig worden om te kiezen wat je het eerst wilt zien. In de Urban Market vind je alles op het gebied van tafel, bed, verlichting, inrichting, lifestyle, tuin en nog veel meer.

Van puntenslijper tot aan een comfortabele canapé is er te vinden.

Kijk ook eens bij de collectie wallpapers en denk even terug aan de tijd dat hier 150 jaar bedrukt papier en behang is gemaakt. Misschien vind je nog een leuke versiering voor je (slaap)kamer 🙂

In Merci vind je verder veel op het gebied van Mode en Fashion. Omdat het concept van Merci vooral succesvol is door de samenwerking met designers zul je in deze conceptstore veel producten vinden van jonge en veelbelovende ontwerpers. De Merci-Merci collectie is het eigen kledingmerk.

De oprichters van Merci hebben een uniek concept neergezet maar zijn naast de commercie ook de aandacht voor de medemens niet vergeten.  Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar het Merci Endowtment Fund. Samen met giften van het echtpaar Cohen en andere donateurs is er al meer dan € 300.000 ingezameld waarmee projecten in het zuidwesten van Madagaskar worden gefinancierd om kinderen naar school te laten gaan en een dagelijkse maaltijd te kunnen geven.

Ga je shoppen in Parijs? Ga dan absoluut naar Merci!

Handig om te weten om te shoppen in Parijs.

Lees ook mijn tips over andere bijzondere winkels in Le Marais.

In le Marais liggen tal van gezellige bars, café’s en restaurants. De Joodse wijk is op zondag zeer levendig maar ook op andere dagen van de week is het er goed toeven. Op vrijdag (sabbat) zijn de Joodse winkels en eethuisjes vaak gesloten.

Le Marais is ook een prima wijk om een hotel of appartement te boeken. Ik heb alvast wat voor je geselecteerd waardoor je met 1 klik bij de beste aanbiedingen komt:

Lees ook mijn andere tips over:

Combineer je shoppen in Parijs met een bezoek aan een museum of attractie? Bestel dan je tickets vooraf via internet. Je voorkomt daarmee lange wachttijden aan de kassa en krijgt meestal nog wat korting ook.

Wil je met de trein naar Parijs? Lees dan vooral mijn tips over goedkope tickets voor de Thalys.