Leuke restaurants in Parijs

Les Cocottes Parijs

Tips voor leuke restaurants in Parijs

Als je mijn blogs volgt weet je dat ik regelmatig in Parijs kom en dat ik altijd wel een tip heb voor een leuk restaurant in Parijs.

Ik zal je na een korte inleiding tips geven voor een paar leuke restaurants in Parijs waar je goed en vooral gezellig kunt eten. Geen poespas, maar lekker en ongecompliceerd. Plekken waar buurtbewoners rond deze restaurants ook graag komen.

Hoe ik ze heb geselecteerd?  Ik heb er zelf gegeten en van prima wijn genoten 🙂 Lees verder en ontdek deze lekkere en betaalbare plekjes!

Zoek je andere tips over Parijs of bijvoorbeeld hotel en tickets voor de Thalys? Klik hier of download mijn ebook Parijs!

Le Meilleur Caviste de France 2014, Nederlander werd 12e

Omdat mijn zoon in Parijs woont en werkt kom ik meerdere keren per jaar in deze prachtige stad. Net als ik is hij een liefhebber van goed en gezellig eten. Al bijna 17 jaar werkt hij in Frankrijk in de wijnhandel en is een kenner.

De beste caviste van FrankrijkDankzij hem ben ik van wijn gaan genieten en als trotse vader kan ik mededelen dat hij tot de 12 beste cavistes van Frankrijk behoort en dat is een hele prestatie voor een buitenlander :-).

Op 15 september 2014 streed hij in de halve finale met 40 anderen om een plek in de finale van deze gerenomeerde wedstrijd voor Franse wijnkenners die een cave (wijnwinkel) runnen.  De finale van het Concours du Meilleur Caviste de France werd op 6 oktober 2014 in Parijs gehouden.

De 40 halve finalisten werden geselecteerd uit 350 deelnemers die na een landelijke voorronde via internet pittige vragen moesten beantwoord binnen 60 minuten. De halve finale bestond uit een mix van meerkeuze vragen, open vragen, wijnkennis, proeven, prijs schatten en wijnadvies bij gerechten geven.

Op zijn verjaardag 16 september werd de uitslag bekend gemaakt. Helaas behoorde hij niet tot de 8 finalisten maar behaalde hij uiteindelijk een 12e plaats en werd daarmee reserve voor de finale in Parijs. De uitslag is hier te zien. De jury verklaarde voor de nummers 1 t/m 6 geen probleem te hebben gehad maar de nummers 8 t/m 12 zaten zo dicht bij elkaar dat men 1 dag extra nodig had om de uitslag bekend te maken!

Jordi werd dan weliswaar niet de beste van Frankrijk maar is wel de enige overgebleven Meilleur Caviste de Paris mocht zich daarom dus 2 jaar lang de beste Caviste van Parijs noemen!

le Sourire au pied de l’échelle

Le Sourire au pied de l'échelle

In 2016 zat hij trouwens opnieuw bij de 40 beste cavistes van Frankrijk en zou hij op 12 september 2016 voor een finaleplaats hebben gestreden. Echter door de reglementen mag hij niet meedoen omdat hij in een compleet nieuwe wijnwinkel is begonnen vlakbij de Bastille. En een van de voorwaarden is dat de winkel al in 2015 moest bestaan.

Zijn nieuwe wijnboetiek is iets heel bijzonders geworden en begin september 2016 geopend en heet le Sourire au pied de l’échelle. Je vindt deze bijzondere wijnwinkel aan de 106 Rue de la Roquette (vlakbij de Bastille). Je kunt er dus wijn kopen, iets lekkers nuttigen en dat allemaal in het Nederlands!

Deze wijnkenner neemt mij dus regelmatig mee naar leuke restaurants in Parijs waar eten èn de wijn goed èn betaalbaar zijn. Een paar van die ervaringen ga ik hierna met je delen!

Lekker eten in Heerlijk Parijs!

Naast al mijn tips over Parijs en lekker eten in Parijs geef ik je ook graag informatie waar je nog meer leuke adresjes voor ontbijt, lunch of diner kunt vinden. Hieronder vind je in elk geval een aantal bijzonder adressen maar er is meer….

Heerlijk Parijs!Niet zo gek lang geleden kwam er een prachtig boek uit van de Ierse Trish Deseine. Zij is culinair schrijfster en woont al ruim 30 jaar in Frankrijk en groeide uit tot een populair schrijfster van kookboeken in Parijs.

Haar boek Heerlijk Parijs is geen kookboek maar staat boordevol leuke adressen in Parijs die tot haar favorieten horen. Het zit nu bij mij standaard in de koffer als ik weer eens naar Parijs ga. Diverse adressen die zij beschrijft behoren ook tot mijn favorieten.

Heerlijk Parijs is een geweldig boek als je op zoek bent naar bijzondere adresjes in Parijs. Verder vind je in dit handige boek ook topadressen voor de lekkerste patisserie van Parijs, bakkers en nog veel meer.

Je kunt Heerlijk Parijs online bestellen bij Bol.com voor € 19,95 en je zult er geen spijt van krijgen. Ik heb er zelf al weer heel wat leuke adressen uitgehaald.

Lekker straatje in Parijs: Rue Saint Dominique

Niet ver van de Eiffeltoren vind je een “lekkere straat”. De Rue Saint Dominique is een lange straat tussen de Eiffeltoren en de Boulevard St. Germain. Het is ook een straat met leuke restaurants!

Vlakbij de Eiffeltoren vind je een paar fantastische restaurants.  Het zijn de restaurants van de Franse topchef Christian Constant. Drie leuke restaurants in Parijs die ik absoluut kan aanbevelen!

Christian Constant is met recht een topchef want hij is al jaren achter elkaar jurylid in de Franse versie van het tv-programma TopChef. Deze chef komt uit het Zuid-Westen van Frankrijk en heeft in de Rue Saint-Dominique 3 restaurants.

Le Violin d’Ingres

Zijn toprestaurant Le Violin d’Ingres is een kwalitatief hoogstaand restaurant.

Dit restaurant staat nog op mijn Parijse bucketlist want voor een sterrenrestaurant met 1 Michelinster zijn de prijzen er redelijk betaalbaar. Oké… je betaalt voor een 3-gangen seizoensmenu weliswaar € 87  maar er is al een lunchmenu vanaf € 47 en dat is voor een sterrenrestaurant echt niet te duur.

Les Cocottes

Eten bij Les CocottesPal naast Le Violin d’Ingres ligt het supergezellige Les Cocottes.

Bij Les Cocottes kun je niet reserveren maar als je op tijd bent of even geduld hebt kun je er altijd wel een plekje vinden. De naam doet het al vermoeden. Hier wordt het eten gepresenteerd in gietijzeren cocottes.

De zaak is strak en modern ingericht. Als je binnenkomt zie je een lange bar met luxe draaikrukken waar je lekker op zit. Omdat je naast elkaar zit geeft dit een aparte sfeer.

Wil je een superplekje? Probeer dan of je achterin kunt zitten. Daar is een lange tafel voor 10 personen en kun je ook tegenover elkaar zitten. Het is wel even schikken om op de kruk te komen maar als je er eenmaal zit begint het feest. Je hebt er uitzicht op de hele zaak, de levendige bar èn… de keuken.

In Les Cocottes kun je al gerechten vanaf € 13 bestellen die meer dan de moeite waard zijn. Voorgerechten zijn er al vanaf € 7 en het duurste nagerecht kost € 10. Populaire prijzen dus en samen met de gezellige ambiance, de bediening èn de kwaliteit van Christian Constance is dit een prachtig alternatief voor het sterrenrestaurant 1 deur verder 🙂

Café Constant met gerechten geïnspireerd door oma Constant!

Café Constant heeft een heel eigen karakter en is niet vergelijkbaar qua sfeer met Les Cocottes of Le Violin d’Ingres. Café Constant is wel supergezellig en er heerst een drukke maar ongedwongen sfeer. Op de begane grond is een bar met een paar tafeltjes en op de verdieping vind je een restaurantzaal.

je kunt bij dit topadresje niet reserveren dus je moet ook hier op tijd zijn of even geduld opbrengen tot er een tafeltje vrij komt. Ik heb bij Café constant gegeten met mijn kleindochter Evy. Het kan aan de familie liggen want Evy is ook een enorme lekkerbek.

Na het realiseren van haar droom, de Eiffeltoren beklimmen en met de lift naar de 3e verdieping, wilde zij ergens lekker eten.  Ik wist wel een adresje en gelukkig konden wij voor de lunch een plekje krijgen in het restaurant  van Café Constant. Je kunt er ook gewoon terecht voor een prima kop koffie of ‘s-morgens een gezellig en vooral goed ontbijt!

Lekker eten bij Café ConstantChristian Constant heeft hier een sfeervol café in de stijl bistro gerealiseerd. Het bijzondere is dat de gerechten op de kaart geïnspireerd zijn op recepten van zijn oma.  De formule is heel eenvoudig:

  • Entrees (voorgerechten) € 11
  • Plats (hoofdgerechten) € 16
  • Dessert (nagerechten) € 7

De Joue de Boeuf is een echte aanrader. Nu ik dit aan het schrijven ben loopt het water al weer in mijn mond 🙂

Mijn kleindochter koos dit gerecht ook en nadat zij haar eerste hapje had genomen begon haar gezicht te stralen van oor tot oor. Zij keek mij aan en zei: “Opa zoiets lekkers heb ik in mijn hele leven nog nooit geproefd!”  Evy was op dat moment 8 jaar 🙂

Het was inderdaad onvoorstelbaar lekker. Kies er een karaf rode wijn bij en je lunch of avondeten kan niet meer kapot. De kaart biedt een ruime keus met gerechten die stuk voor stuk de moeite waard zijn!

De lekkerste straat van Parijs?

Rue Saint Dominique is dus een lekkere straat in Parijs met keus voor jong en oud en van eenvoudige bistro stijl tot één Michelinster en dat allemaal binnen 100 meter van elkaar.

Of het de lekkerste straat van Parijs is? Dat moet je zelf maar beoordelen als je in Parijs bent. Wat ik wel weet is dat er naast deze 3 leuke restaurants nog een paar bijzonder gezellige bistro’s liggen zoals La Fontaine de Mars en aan de andere kant van het pleintje met het fontein lig Bistro S’Dominique.  Naast deze bistro ligt tenslotte nog Les Fables de la Fontaine. Ben je een visliefhebber? Dat wordt vis eten met een Michelin ster 🙂

Foto’s uit de Rue Saint Dominique

De wijnwinkel van Le Repaire de Bacchus. Wil je een gles wijn om te genieten bij de Eiffeltoren? Ga naar dit adresje in de Rue Saint Dominique!

Goede wijnwinkel in Parijs

Les Cocottes van Christian Constant  is een topadres voor een gezellig etentje. Het is weer eens wat anders want de gerechten worden gepresenteerd in gietijzeren cocottes van Staub en het eten is prima en betaalbaar!

Christian Constant les Cocottes

Nog een mooie en vooral gezellig adres van Christian Constant. De bistro Café Constant is een goed en vooral leuk restaurant in een ongedwongen bistrosfeer. Nog een voordeel… de populaire prijzen van de kaart!

Café Constant leuk restaurant Parijs

Op het pleintje bij La Fontaine de Mars liggen nog een paar leuke restaurants. Bistro S’Dominique is er één van.

Bistro Saint Dominique Parijs

Les Fables de la Fontaine heeft een Michelinster en is een goed adres voor visliefhebbers. Wel behoorlijk aan de prijs en vooraf reserveren. Ligt in de galerij bij het Fontein op de Rue Saint Dominique.

1 Michelinster voor Les Fables de la Fontaine

De gezellige bistro La Fontaine de Mars is absoluut een aanrader.

Ik vind het er zo leuk dat ik er zelfs een blog over heb geschreven. Daarin kun je lezen wat deze bistro heeft met Jean Paul Belmondo en de Amerikaanse president Obama. Ondanks deze beroemdheden is de bistro sfeervol met lekker en betaalbaar eten.

Probeer als het lukt het tafeltje in de hoek tegenover de bar te bemachtigen. Waarom? Dat lees je hier 🙂

Fontaine de Mars Parijs

Aanbieding hotels Parijs!

Samen met TUI heb ik elke week nieuwe aanbiedingen voor goede hotels in Parijs. Naast de scherpe prijzen profiteer je ook van een gratis "Stadswandeling Onbekend Parijs" met een Nederlandse gids t.w.v € 22 p.p. Hiermee wordt je stedentrip naar Parijs nog leuker!

Grand Hotel Dore

Grand Hotel Dore Grand Hotel Dore » Goed hotel tussen de Bastille en Bois de Vincennes in een sfeervolle beurt op een niet toeristische locatie. Op loopafstand van Promenade Plantée en Marché d'Aligre. Een prima plek om Parijs te ontdekken.

Aanbieding bekijken »

Best Western Montmartre

Best Western Montmartre Best Western Montmartre » Op loopafstand van Moulin Rouge & Sacré Coeur, luxe ontbijtbuffet, moderne kamers. Vlakbij metro met goede verbindingen naar bijvoorbeeld: het Louvre, de Eiffeltoren, Notre-Dame en de Seine.

Aanbieding bekijken »

Reisorganisaties en Thalys tickets:

Dit zijn een paar goede reisorganisaties voor Parijs met kids:

  1. TUI (makkelijk kiezen afstand tot metro)
  2. De Jong Intra (grootste keus voordelige stedentrips Parijs)
  3. Vrij Uit (veel keus, vaak hoge kortingen)
  4. Pharos Reizen ANWB (speciaal kids reizen)
  5. Kras (voordelige stedentrips Parijs)

Tips voor goedkope Thalystickets vind je hier. En klik hier voor hotels in de buurt van de restaurants en Eifeltoren

Tip » ik krijg veel vragen over online tickets bestellen voor evenementen en attracties in Parijs zoals dinershows, Seinecruises met diner etc. Ik heb daarvoor contact gezocht met Ticketbar. Op hun website kun je praktisch alles online vooraf reserveren en vaak met korting.  Klik hier voor alle aanbiedingen

Meer weten over Parijs?

Download mijn unieke ebook Parijs!

€ 5,99 en gratis extra's Met het downloaden van Parijs! wordt je ook gratis lid van Frankrijk Binnendoor en krijg je deze voordelen:  regelmatig mijn tips over Frankrijk en Parijs  toegang…

€5,99 – In winkelwagen