Ruud, weet je nog een leuk restaurant in Parijs?

In dit artikel geef ik je de tips voor een leuk restaurant in Parijs. Ze zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Lees verder...

Leuk restaurant in Parijs

Mijn favoriete restaurants in Parijs

Tips voor een leuk restaurant in Parijs

Telkens als ik in Parijs ben dan ontdek ik wel weer ergens een leuk restaurant voor de lunch of voor een lekker en gezellig etentje in Parijs. Vrienden en bekenden weten dit maar al te goed en ook mijn regelmatige lezers vinden in mijn ebook en blogs over Parijs tips voor leuke restaurants in Parijs. Toen ik deze week een email ontving van een relatie gaf ik hem een uitgebreid antwoord boordevol tips. Zijn vraag en mijn antwoord lees je in dit blog. Ik geef je meteen maar een handige Google Map met de ligging en de adressen.

Ruud,

Alles goed met je? Ik ga in oktober naar Parijs met vrienden. Is heeeeel lang geleden dat ik daar geweest ben kan je mij helpen aan tips – restaurants - info - … 

Bedankt alvast, groet

Jacques

Omdat ik wist dat hij ook een enorme liefhebber van wijn is heb ik ook even een hulplijn ingeschakeld zodat ik ook mijn eigen ervaringen kon aanvullen met insidertips uit Parijs. Je leest mijn antwoord hier.

resto zinc Les Marcheurs de Planète

resto zinc Les Marcheurs de Planète Rue de la Roquette

Een bijzonder restaurant en een goede wijnwinkel

"Hallo Jaques,

Al een beetje zin om naar Parijs te gaan?

Aangezien je net als ik een groot wijnliefhebber bent, heb ik wat leuke restaurants en zaakjes bij elkaar gezocht waar ik, maar ook mijn zoon (die in Parijs woont), graag kom. Hij runt trouwens vlakbij de Bastille een wijnwinkel die inmiddels tot de betere in Parijs behoort. Hij is er zelf normaal gesproken van woensdag tot en met zaterdag (tot 9 uur s’avonds). Er zijn ook regelmatig wijnproeverijen die hij verzorgt maar daar moet je wel van te voren voor inschrijven en ze zijn normaal gesproken in het Frans.

Le Sourire au pied de l’échelle ligt aan de Rue de la Roquette 106. Dat is de straat die van de Bastille naar de Cimetière Pere Lachaise loopt. In dit blog lees je er meer over.  Er staat ook een routebeschrijving.

Schuin tegenover de winkel ligt het restaurant Marcheurs de Planète (Resto Zinc). Het ziet er van buiten niet uit. En binnen is het oud en donker. Maar… het is er altijd super gezellig, er worden topwijnen geschonken (>100 op de kaart), de prijs is heel vriendelijk en het eten goed en bijzonder. 

Als je aan het begin van de avond in de wijnboetiek langs komt kun je daarna in het restaurant gaan eten. Het is wel verstandig om voor het restaurant te reserveren.  Op donderdagavond is er trouwens altijd live muziek. En als je piano of gitaar speelt mag je op andere dagen ook je kunsten vertonen. Het is een plek zoals je die niet snel ergens anders zult vinden.

Tips voor een leuk restaurant in Parijs


Au Soleil de Montmartre, lunch met plat du jour voor € 13,50

Lunchen of dineren in Parijs?

Als je in Parijs bent dan is lekker uitgebreid lunchen een heel goed idee. Het is niet alleen super gezellig maar ook veel goedkoper dan s’-avonds. Dat komt omdat veel restaurants, café's en brasseriën tussen de middag een plat du jour serveren en vaak een speciaal lunchmenu hebben. Deze zijn extra voordelig.

Hier zijn een paar leuke adresjes waar ik voor de lunch zelf graag kom: in de Rue Saint Dominique (vlakbij de Eiffeltoren) vind je op circa 150 meter een aantal superplekjes voor de lunch. Ze staan allemaal in dit blog dat ik al eens eerder schreef over restaurants in Parijs. Mijn favoriet in de Rue Saint Dominique is Café Constant maar je kunt er niet reserveren en voor de lunch zul je gewoon net als alle lokalen in de rij moeten staan. Maar het is absoluut de moeite waard.

Tip:  misschien heb je wat later, bijvoorbeeld na 13:30, wat meer kans. Je loopt dan wel het risico dat de plat du jour en het lunchmenu zijn uitverkocht maar de kaart heeft nog veel meer lekkere gerechten. Mijn kleindochter zei hier ooit, toen ze 8 jaar was: "Dit is het lekkerste wat ik in mij hele leven heb geproefd". Ze had de gebraiseerde kalfswangen besteld.

het ebook Parijs!

Nog meer tips over Parijs om het maximale uit je bezoek aan Parijs te halen. Inmiddels al duizenden keren gedownload en daarmee mijn meest gelezen ebook. 

Mijn favoriete restaurants in Parijs

Mijn favoriet: charcuterie met een glas Chablis bij La Palette

En hier zijn mijn favoriete restaurants, bistro's en café's in Parijs

Tenslotte geef ik je hieronder nog een stel plekjes die gewoon goed zijn en door mij en Marian regelmatig worden bezocht als wij in Parijs zijn:

 • Bistro du Peintre,  heel gezellig en heel Frans. Zowel voor de lunch als ’s-avonds leuk
 • Café la Palette, ligt in het 6e en heeft een rijke historie maar is niet zo toeristisch. Marian en ik komen er graag voor de lunch. Probeer een plekje te bemachtigen. Mijn favoriet is La Planche de Charcuterie met een glas Chablis van Domaine Laroche.
 • Le Viaduc Café, is ook leuk voor de lunch en dan vooral op zondag voor de brunch. Er is dan altijd live muziek en het ligt onder de mooie Promenade Plantée. De plat du jour van € 12,50 is er altijd goed en voordelig (alleen op maandag en vrijdagmiddag). Zo hou je wat meer over voor een goed glas wijn.
 • In de gezellige wijk Le Marais is mijn favoriete restaurant Chez Camille,  Zowel voor de lunch als s’-avonds een goed adres. Kom er al jaren. Voor s’-avonds wel reserveren, kan meestal wel op dezelfde dag. Dus als je in Le Marais bent overdag even naar binnenlopen en voor s’avonds een tafel regelen.
 • Canard & Champagne is een bijzondere plek in de mooie Passage des Panoramas. De specialiteit is Eend en Champagne. Lijkt een vreemde combinatie maar het smaakt mij altijd voortreffelijk. Er zijn tal van bereidingen van eend en dan wel op een perfecte manier.

Nu ik dit zit te tikken loopt het water al in mijn mond maar ik moet nog heel even geduld hebben tot ik weer in Parijs ben.

Canard & Champagne in de Passage des Panoramas

Restaurants in Parijs voor een wijnliefhebber

Tenslotte nog een paar restaurants voor de ultieme wijnliefhebber:

 • Le Botanique71 Rue de la Folie Mericourt. Ik ken het zelf nog niet maar mijn zoon komt er met zijn vrienden graag en dat zijn allemaal liefhebbers van lekker eten en goede wijn. Het is niet echt goedkoop maar volgens hem wel heel goed. Er worden goede wijnen per glas geschonken. Je kunt het er zo gek maken als je zelf wilt maar je kan er ook voor een redelijke prijs heel goed eten.
 • le Climat heeft sinds 2015 één michelinster en schenkt alleen wijnen uit de Bourgogne.  Er is naast het restaurant ook een winebar en als je in het restaurant gaat eten dan kun je kiezen uit een indrukwekkende wijnlijst waarvan veel voor heel redelijke prijzen. Je kunt de wijnkaart online inzien

En wil je iets leuks? Dan is la Vache dans le Vigne, bij het Canal St. Martin hartstikke leuk.

Het is een kaaswinkel met charcuterie maar ook met een voortreffelijke wijnkaart. Veel mensen uit de buurt kopen er hun wijn, kaas en vleeswaren maar je kunt er ook ter plekke drinken en proeven. Bestel een fles wijn die je lekker vindt en dan zorgen zij ervoor welke kaas of charcuterie er het best bij past. Je kunt het ook omkeren natuurlijk. Lees mijn blog over La Vache maar eens.

Chez Camille in le Marais is één van mijn favorieten

Oh ja, die vergat ik bijna, een Italiaan met alleen Italiaanse wijnen 

Nou Jacques, ik denk dat je voorlopig wel genoeg lekkere plekjes hebt voor een hapje en een drankje in Parijs.  

Oh ja, die vergat ik bijna, het is mijn grote favoriet. Tussen de Rue de Rivoli en de Seine ligt in Le Marais een bijzondere Italiaan in Village Saint-Paul (achter de Kerk Saint-Paul),het is l’Énoteca. Je gaat er naar toe vanwege de heerlijke keuken maar vooral om de fantastische wijnen. De eigenaar Roberto Ferrari is wel wat chauvinistisch want hij heeft alleen maar Italiaanse topwijnen op zijn kaart staan. Je leest er alles over in dit blog. Daarin vind je ook het adres.

En als je na al dat eten en drinken nog tijd over hebt om iets te bekijken in Parijs dan vind je hier mijn blogs met mijn persoonlijke ervaringen en tips.

Ga je met de Thalys? Koop dan in de Thalysbar je metrotickets om naar je hotel te gaan. Op Gare du Nord staan vaak lange rijen bij kassa’s en automaten. Je voorkomt dan ook de veeltoegepaste wisseltruc bij de automaten. Zie ook deze tips voor een veilig bezoek aan Parijs.

Heel veel plezier alvast in Parijs!

Ruud Couwenhoven"

Kaart met leuke restaurants in Parijs.

Op de kaart hieronder zie je met het rode icoontje de leuke restaurants en winebars in Parijs die tot mijn favorieten behoren. De lijst is zeker niet compleet dus zet deze pagina bij je favorieten want ik zal op de kaart nieuwe ontdekkingen plaatsen.

Word ook lid van Frankrijk Binnendoor

Je kunt, net als duizenden anderen, Premiumlid worden van Frankrijk Binnendoor. Je kunt dan alle ebooks gratis downloaden (ook mijn ebook Parijs!) en je krijgt onbeperkt toegang tot al mijn tips en reisverhalen die exclusief alleen voor Premiumleden zijn. Kies hieronder je lidmaatschap en je hebt binnen 1,5 minuut onbeperkt toegang.

Premium 12

12 maanden onbeperkt toegang tot Frankrijk Binnendoor Premium


29,95

 • 12 maanden onbeperkt toegang
 • 30 dagen gratis uitproberen
 • 100% tevredenheids garantie
 • Alle ebooks gratis downloaden
 • Reisverhalen alleen voor leden
 • arrow-right
  Stopt vanzelf na 13 maanden