Een lekker plekje in Parijs?

Lekker eten en drinken in Parijs

Wat is een lekker plekje in Parijs?

Deze vraag is natuurlijk weer op allerlei manieren te beantwoorden. Je kunt onder een lekker plekje een restaurant verstaan, maar ook een leuke plek om te bezoeken of verzin er nog maar een paar. Maar als je mijn blog volgt of mijn website Frankrijkvakantieland dan weet je waarschijnlijk wel wat ìk bedoel met een lekker plekje in Parijs 🙂

Le Marais

De gezellige wijk Le Marais in Parijs is de laatste jaren behoorlijk gepromoot bij de toerist waardoor het bijzondere karakter toch wel wat is veranderd.

Inmiddels behoort Le Marais tot één van de populairste bestemmingen voor een weekendje Parijs. Het blijft overigens toch nog steeds een wijk waar ik erg graag kom maar dan vooral door de week. Hou je van Fallafel?

Dan moet je in de Rue des Rosiers in de rij gaan staan bij L’As du Fallafel waar je de lekkerste van Parijs kunt eten.

Ook apart is het restaurant Chez Marianne. Inmiddels een toeristisch trekpleister, maar als je ‘s-avonds een plaatsje kunt bemachtigen wel supergezellig en als wijnliefhebber kun je uren staren naar de wanden vol met flessen wijn 🙂  Over de kwaliteit van hun jiddische keuken kan worden gediscusieerd maar ik heb er met mijn Marian in elk geval een paar leuke avonden gehad.

In le Marais liggen nog veel meer leuke restaurants. Eentje wil ik er nog wel noemen.

Als ik in Parijs ben loop je een goede kans om mij daar een avond tegen te komen. Het is Chez Camille aan de Rue des Francs Bourgeois. Een sfeervol restaurant met een “lekkere kaart”. Probeer een plekje te krijgen achter in de zaak. Je hebt er het mooiste uitzicht, zelfs als je er met je rug naar toe zit want je kijkt in een hele grote spiegel -:).

De eendeborst filet is er trouwens van grote klasse!

Village Saint-Paul

Ik wil je deze keer echter graag meenemen naar een bijzonder stukje Parijs waar de meeste mensen, zonder het te beseffen, langs lopen. Het ligt aan de overkant van de Rue Saint-Antoine.

Daar ligt achter de Église Saint-Paul-Saint-Louis een oude middeleeuwse buurt die bekend staat onder de naam Village Saint-Paul.  Deze buurt bestaat uit een aantal leuke binnenplaatsen die door smalle straatjes en stegen met elkaar zijn verbonden. Het “dorp” heeft zelfs een eigen website!

Er liggen bijzondere winkeltjes met curiosa, kookspullen, boeken, speelgoed, retrokleding, antiek maar ook vind je er design, sierraden en…. restaurants!

Een bijzonder restaurant: l’Énoteca

Eigenlijk zou ik de naam niet moeten verklappen want wie weet heb ik de volgende keer wel een probleem om een tafel te reserveren. Maar heel bijzonder is het Italiaanse restaurant l’Énoteca aan de 25, rue Charles V.

Hier ga je niet alleen naar toe om heerlijk te eten, maar vooral om te genieten van de fantastische wijnen.

Dit restaurant staat bekend om “le meilleur carte des vins“. De eigenaar Roberto Ferrari heeft een wijnkaart om van te watertanden en er staan natuurlijk voornamelijk Italiaanse wijnen op. Heel gedurfd in hartje Parijs 🙂

Regelmatig worden er door Ferrari en zijn 5 sommeliers wijnproeverijen gehouden en soms kun je inschrijven voor een diner met passende wijnen. De sfeer is er ongedwongen en gezellig en het eten?

Dat is van een kwaliteit die je mag verwachten van een Ferrari 🙂

Meer weten over Parijs?  Kijk hieronder:


Grotere kaart weergeven