Wat kun je doen in Parijs?

Wat te doen in Parijs?

Wat je in elk geval kunt doen in Parijs

Als je naar Parijs gaat en je wilt weten wat je kunt doen in Parijs lees dan gerust verder.

Met ruim 30.000 bezoekers per maand is Frankrijk Binnendoor één van de populairste blogs over Frankrijk èn Parijs. Hoe dat komt? Ik heb geen idee, maar waarschijnlijk spreken mijn persoonlijke tips veel mensen aan. Frankrijk Binnendoor heeft duizenden leden die regelmatig terugkeren om mijn tips en blogs te lezen of om mijn ebooks te downloaden

Mijn tips over Parijs zullen je helpen om te ontdekken wat je kunt doen in Parijs. De tips zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Ik help je met tips voor tickets en toegangskaarten die je online kunt bestellen voor de meeste transacties in Parijs. Soms zelfs met extra korting en in elk geval handig omdat je niet in de rij voor de kassa in Parijs hoeft te staan.

Veel plezier met je ontdekkingsreis naar wat er te doen is in Parijs!

Wat is er in Parijs te doen? Tips van Ruud Couwenhoven

Wat is er populair in Parijs?

Ik geef je hierna een overzicht van populaire activiteiten om te doen in Parijs.

Het is een selectie waarvan ik denk dat je tijdens een bezoek aan Parijs met deze tips een leuk programma kunt samenstellen. De links geven je meer informatie en tips voor online tickets (soms ook met korting).

Parijs Hop on Hop of bus

Voor een eerste indruk van Parijs is de Hop on Hop of Bus een ideale manier om Parijs te ontdekken.

De bussen stoppen bij alle belangrijke bezienswaardigheden waar je kunt in- of uitstappen. Zo kom je lekker makkelijk overal en zie je veel van de stad. Je kunt ook blijven zitten. Dan duurt de rit ongeveer 2,5 uur. Als het lekker weer is kun je op het open dek bovenop zitten.

Parijs City Tour en Eiffeltoren met de lift

Een uitstekend alternatief voor de Hop on Hop Of Bus is de Parijs City Tour + Eiffeltoren waarmee je populaire monumenten en plekjes te zien krijgt. In deze tour zit automatisch een ticket voor de Eiffeltoren om met de lift naar de 2e verdieping te gaan. Daarmee ontloop je de lange wachtrijen bij de kassa.

Als je eenmaal op de 2e verdieping bent en je hebt genoten van het uitzicht dan kun je op de 2e verdieping tickets komen naar het hoogste platform op verdieping 3. Deze kaartjes kun je echter alleen op de 2e verdieping kopen en niet online. (meer info…)

Tour Montparnasse, een ander hoogtepunt in Parijs

Naast een bezoek aan de Eiffeltoren is de Tour Montparnasse leuk om te doen in Parijs.

Met een hoogte van 210 meter is de Tour Montparnasse de enige plek in Parijs waar je de Eiffeltoren van grote hoogte kunt zien. Je hoeft op de Tour Montparnasse niet via de trap omhoog, maar gaat met een supersnelle lift naar de 56e verdieping. Daar ga je dan via 3 trappen naar het uitkijkplatform op de 59e verdieping.  De lift schiet je in 38 seconden naar boven. Een geweldige ervaring!

Op de Tour Montparnasse kun je ook op 200 meter een café bezoeken. Meer informatie en online tickets vind je hier.

Champs Elysées en Arc de Triomphe

Ben je bij het Louvre geweest (zie hierna) wandel dan op je gemak door de Tuilleriën naar de Place de la Concorde en steek hier over naar de Champs Elysées. Dit is voor velen de mooiste straat ter wereld. In elk geval is het een indrukwekkende avenue met prachtige winkels en uitgaansgelegenheden. De lengte tussen Place de la Concorde en Place Charles de Gaulle is bijna 2000 meter.

Aan het eind staat de Arc de Triomphe. Deze moet je natuurlijk van dichtbij bekijken want alleen dan kom je er achter waar Napoleon geweest is. Je kunt bovenop de Arc de Triomphe voor een fraai uitzicht op de Champs Elysées dit is inclusief het museum met informatie over bouw en historie. Het best kun je  online een kaartje kopen om te voorkomen dat je aan de kassa lang moet wachten.

Ontdek wat er te doen is in Parijs

Naar een museum in Parijs

Als je in Parijs bent en een museum wilt bezoeken dan is de keus bijna onbegrensd.

Ben je geïnteressseerd in meerdere musea dan is de Paris Museum Pass een handige optie. Daarmee krijg je toegang tot ruim 60 musea in Parijs en omgeving. Met de pas heb je tijdens je verblijf gratis toegang tot alle deelnemende musea. Lees meer…

Het Louvre Museum

Dit wereldberoemde museum heeft ruim 35.000 topstukken uit de gehele wereld. Geen wonder dus dat het Louvre drukbezocht is en een topattractie om te doen in Parijs!

De Mona Lisa en de Venus van Milo zijn wellicht het bekendst maar ook de rest van het museum is immens en indrukwekkend. Neem de tijd om alles te zien. Als je met kinderen onder de 18 jaar gaat dan kunnen die onder begeleiding van een volwassene naar binnen.  Meer info over het Louvre en tickets.

Musee d’Orsay

Aan de Seine ligt het Musee d’Orsay met een prachtige collectie bestaande uit beelden, schilderijen, fotografie en architectuur.

Het Nationaal Museum d’Orsay is gevestigd in een oud treinstation en dat kun je nog goed zien aan de gevels. Je vindt er ondermeer de grootste collectie impressionistische schilderijen van de hele wereld. Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan is Musée d’Orsay een must om te doen in Parijs!

Het kan aan de kassa’s behoorlijk druk zijn. Het is verstandig om vooraf online de tickets te kopen.

Voorkom wachtrijen aan de kassa in Parijs

Rondvaarten in Parijs

Net als de Hop on Hop of bus heb je met de Batobus hetzelfde principe maar dan op de Seine. Leuk om te doen om de Eiffeltoren, het Louvre, Hotel de Ville, Notre Dame of Jardin des Plantes te bezoeken. De kaartjes koop je bij de verschillende aanlegplaatsen en zijn een dag geldig.

Maar als je meer wilt dan raad ik je aan om een rondvaart of cruise op de Seine te maken.

Een Seine Cruise is altijd leuk om te doen in Parijs en je kunt kiezen uit tal van mogelijkheden. Er zijn zelfs combinaties te maken van een Seine Cruise en bustour, waarbij je een attractie bezoekt zoals het Louvre of de Eiffeltoren.

Wil je meer? Dan kun je een romantische candlelight cruise op de Seine maken waarbij je naast een mooie tocht bij avond ook kunt genieten van een heerlijk diner. Trouwens wat dacht je van een bijzondere avond in Parijs met een diner show of een cruise en daarna een diner in een bistro met uitzicht op de Eiffeltoren? Je leest er hier meer over.

Leuk om te doen in Parijs: een stadswandeling met een gids

Wat ook leuk is om te doen in Parijs is een stadswandeling met een gids.

Je kunt kiezen uit tal van mogelijkheden. Ik heb met Ticketbar een paar populaire wandelingen geselecteerd:

  • De Notre Dame en de historie van Parijs is een leuke ochtendactiviteit. Je gaat eerst met een bus door het oudste gedeelte van Parijs. Je krijgt beroemde plekken te zien zoals de chique Place Vendôme, de mooie Opera Garnier, Le Marais en de studentenwijk bij de Sorbonne.  Je komt ook in het Quartier Latin en tenslotte bezoek je met een gids de Notre Dame
  • Een populaire excursie is Parijs te voet en per boot. Je bezoekt eerst het Louvre met een gids. Dan stap je op een shuttleboot en vaar je over de Seine naar de Eiffeltoren voor een lunch op de 1e verdieping. Daarna vaar je naar de Notre Dame waar de gids je alles vertelt over de historie en natuurlijk het verhaal van Quasimodo
  • Met De verborgen schatten van Parijs is een wandeling van 2 uur met een gids. Je ontdekt de smalle straatjes van Parijs en bijzondere plekken zoals de prachtige Passage Vivienne. Je gaat de Opera Garnier in waar je het schitterende interieur kunt zien en je eindigt op het dak van het beroemde warenhuis Lafayette.
  • Ontdek het Quartier Latin is een wandeling met een gids die 2 x per week mogelijk is. Het bijzondere Île de la Cité, Quartier Latin, Place Saint Michèl, het Panthéon en Jardin de Luxembourg worden bezocht. Een leuke informatieve en complete excursie!

Uitgebreide informatie en prijzen van de stadswandelingen vind je in dit overzicht.

Fietsen met een gids in Parijs (Nieuw!)

Wil je Parijs op een andere manier ontdekken?

Ga fietsen met een gids in Parijs. Er zijn diverse mogelijkheden:

  • De Parijs Highlight fietstour maak je met een Nederlandse gids. Het is een topexcursie in Parijs waarbij je in 3 uur praktisch alle belangrijke bezienswaardigheden te zien krijgt. Dé manier om een goede indruk te krijgen èn te profiteren van de insidertips van de gids
  • Op een elektrische fiets Parijs ontdekken kan met een unieke excursie die elke dag van de week mogelijk is. De gids neemt je mee voor een tocht van 20 kilometer kris kras door Parijs en onthult de geheimen van Parijs met insidertips!
  • Parijs verkennen met een Trikke tour is een bijzondere manier om op pad te gaan in Parijs. De Trikke is een3-wielstep die elektrisch wordt aangedreven. Het is een mix van een step en een segway.

Meer informatie en prijzen voor deze uniek fietstochten door Parijs.

Nog meer inspiratie over Parijs.

Wil je nog meer weten over Parijs? Download dan het ebook Parijs! dat boordevol tips en inspiratie staat.

Je kunt ook eens kijken bij de uitgebreide informatie op FrankrijkVakantieland waar je alles vindt voor een weekendje Parijs. Ga je met de trein naar Parijs? Lees dan absoluut de handige tips voor goedkope tickets voor de Thalys. Voor het laatste nieuws en evenmenten kijk je op de website van de stad Parijs.