Popconcert in Parijs

Popconcerten in Parijs

Popconcert in Parijs in Accor Arena of Olympia?

Ik geef je graag wat tips over muziek en popconcerten in Parijs.

Ik ben een enorme muziekliefhebber en dat komt ongetwijfeld omdat ik in de periode van 1971 tot en met eind van de jaren ’80 als discjockey in clubs, discotheken, bars en drive-in shows gewerkt heb. Naast mijn baan in de bankwereld draaide ik vaak 4 avonden per week platen.

Eerst in de Zaanstreek en later (vanaf 1975) in Limburg. Ik heb er prachtige herinneringen en verhalen aan over gehouden èn mijn liefde voor popmuziek. Als ik de kans krijg dan luister ik het liefst live naar een goede artiest. De laatste jaren bezoek ik vaker een popconcert in Parijs.

Ik deel graag mijn tips dus lees gerust verder (ook voor hotels of Thalystickets)

Mijn favorieten en anderen treden regelmatig in Parijs op

De Police was een aantal jaren geleden mijn eerste concert dat ik in Parijs meemaakte. Sting en zijn muzikale vrienden waren weer bij elkaar en traden op in het Stade de France. Een onvergetelijke ervaring!

Daarna kreeg ik een dvd in handen van Phil Collins met een live optreden in Omnisport Bercy Parijs. Dat concert maakte veel indruk op mij en vooral de prachtige akoustiek van Bercy en de unieke zaal. Helaas treed Phil al jaren niet meer op want ik zou hem graag van mijn lijstje willen strepen 🙂 Gelukkig heeft hij aangekondigd weer te willen beginnen met optreden. Ik kan niet wachten!

Bercy Paris heet sinds 2015 de Accor Arena en is getransformeerd tot een fraaie accommodatie vlakbij  het Gare de Lyon met in de buurt veel hotels. Makkelijk en ideaal om Parijs voor een popconcert te bezoeken.

Het afgelopen jaar heb ik er ondermeer Bruce Springsteen en Mark Knopfler gezien en deze concerten waren onvergetelijk. Het geluid in deze zaal is prachtig en de ambiance idem dito. Mocht je eens in de gelegenheid zijn om er een concert bij te wonen dan moet je dit absoluut  doen!

Tickets, hotels en Thalys voor een popconcert in Parijs

De ligging van de Accor Arena is eigenlijk ideaal.

Het ligt op loopafstand van het Gare de Lyon waar zowel metro als RER en natuurlijk treinen aankomen en vertrekken. In de directe omgeving liggen alle bekende hotelketens en diverse “zelfstandige” maar goede hotels. Door de metro verbindingen zit je in 10 minuten in het centrum van Parijs en de oergezellige wijk Bastille ligt op loopafstand.

Tickets voor de concerten kun je het best bestellen via de site van de artiest zelf of via de links op de website van Accor Arena Paris. Je weet dan in elk geval zeker dat je de officiële tickets via internet koopt. De concertagenda vind je ook via deze link

Hotels bij De Accor Arena Bercy boek je het makkelijkst via een handige site zoals Booking.com. Via deze link kom je direct bij alle hotels in de omgeving van Omnisport Bercy. Je kunt natuurlijk ook bij de sponsor Accor Hotels boeken (Ibis, Mercure, Novotel, Pullmann etc. )

Tickets voor de Thalys kun je eenvoudig online boeken. Als je weet wanneer het concert is en je hebt je tickets dan kun je al 3 maanden van te voren de kaarten voor de Thalys bestellen èn voor de laagste prijs. Lees eerst even mijn tips voor je de Thalys tickets koopt!

Tip!  lees ook mijn ervaringen in de poptempel Olympia in Parijs!

Omnisport Bercy Parijs