Rachel Khoo, kleinste keuken van Parijs?

Rachel Koo: de kleinste keuken van Parijs

Koken op de vierkante meter met Rachel Khoo

Wat heeft een talentvolle jonge Engelse vrouw in Parijs, met kooktalent, te maken met Frankrijk Binnendoor? Ik leg je graag uit wie Rachel Khoo is en wat de link is met Frankrijk Binnendoor.

Gisteren was ik samen met mijn vrouw en onze zoon in Maastricht. Ik woon er vlakbij en het is gewoon een heerlijke stad om even snel naar toe te rijden en te genieten van de Bourgondische inslag. Als ik Frankrijk of Parijs mis dan kan Maastricht dat weer deels goedmaken 🙂

Onze zoon woont en werkt in Parijs en omdat daar nu iedereen met vakantie is was hij voor een paar dagen naar Nederland.

Het zijn altijd supergezellige dagen als we samen zijn en er worden steevast een paar goede flessen wijn gedronken. Hij werkt niet voor niets in een wijnhandel in Parijs dus met de keus zit het altijd wel goed. (lees ook: Wat Chablis met mij heeft gedaan?)

Rachel Khoo en de kleinste keuken van Parijs

Chez Rachel, kleinste keuken van Parijs met Rach KooIn Maastricht heb je de schitterende boekhandel in de Dominicanenkerk die voorheen. Het is de boekwinkel die nummer 1 staat in de lijst met 20 mooiste boekwinkels ter wereld. Wij liepen er even naar binnen voor wat lectuur tot mijn zoon mij attent maakte op het boek Chez Rachel van de Engelse Rachel Khoo.

Ik had al eerder iets over haar gelezen want zij heeft in no-time furore gemaakt met haar kleinste keuken van Parijs: The Little Paris Kitchen. Zij kookt er in haar kleine appartement in Parijs de sterren van de hemel. Op slechts 2 gaspitten bereidt ze heerlijke en voor iedereen te maken gerechten.

Toen ik ooit haar verhaal las moest ik direct denken aan de keuken van onze zoon.

Zijn Parijse appartement is klein, héél klein. Om het te bereiken moet je 7 trappen op (er is geen lift) maar als je er eenmaal bent wordt dat beloond met uitstekend eten bereid op 2 elektrische kookplaten en een elektrische mini-oven. Als ik in Parijs ben dan geniet ik telkens weer van de heerlijkste gerechten die hij op zijn 2 kookplaten op 1 vierkante meter weet te bereiden.

Dat is dus mijn eerste link met Rachel Khoo 🙂

Bijzonder lekkere plekjes in Parijs

Maar er is meer. Toen ik door haar prachtige boek Chez Rachel bladerde ontdekte ik diverse plekjes die ook mijn favorieten zijn in Parijs. Bijvoorbeeld de lekkerste markt van Parijs op de Place d’Aligre in het 12e. Deze fantastische markt bulkt van de verse producten en in de overdekte markthal haal je de lekkerste verse waar zoals vlees, vis, boter, kaas en eieren maar ook prachtige groenten.

Verder is Rachel Khoo erg gecharmeerd van het Canal St. Martin. Een keus waar ik mij eveneens in kan vinden. Slenter er in elk seizoen langs of ga ‘s-avonds ergens op een bankje zitten en geniet (tenminste als er nog een plekje vrij is).

De prachtige Place des Vosges wordt door Rachel Khoo op haar website ook genoemd als een plek waar je kunt genieten. Al weer ben ik het met haar eens! Op haar website kun je trouwens alle plekjes in het 12e terugvinden inclusief de adressen voor goede restaurants, winebars etc. Ik zal er zeker eens gebruik van gaan maken!

Wil je ook eens kennismaken met de recepten uit de kleinste keuken van Parijs? Je kunt het boek Chez Rachel online bestellen via Bol.com het kost € 25,99 en het staat bij mij nu ook in de keuken 🙂

Inmiddels is er ook een mooi nieuw boek uit van Rachel Khoo. In Mijn Franse keuken gaat ze op reis door Frankrijk en maakt lokale gerechten met haar eigen twist.  De Franse keuken kun je bestellen via Bol.com

PS. Ik weet uit ervaring dat de kleinste keuken van Parijs nog kleiner kan. Het adres houd ik echter voor mijzelf maar hier is de trap die ik op moet… blijf ik lekker slank bij 🙂

De echte allerkleinste keuken van Parijs bereik je pas na 7 trappen

Reacties

 1. Een tijd geleden (ik lag ziek in bed) zat ik uit verveling wat te zappen op de tv. Kwam ik terecht bij een uitzending van een kookprogramma en dat ging over…..Rachel Khoo. Ik was zo onder de indruk dat ik helemaal niet zag op welk net het was. Heb het nooit weer kunnen vinden, wat ik erg jammer vond!!
  Blij dat ik hier weer iets van haar terugvind. Maar de uitzending was super en onovertroffen.

  • Gerlofke, ik hoop dat je ziekte mee viel en van voorbijgaande aard was. Wat betreft Rachel Khoo het was elke vrijdagmiddag te zien bij RTL 4. Oude afleveringen kon zien via RTL4 uitzending gemist. Maar als je ze daar niet kunt vinden moet je even op YouTube kijken. Daar staan alle Engelstalige afleveringen vand e BBC.

   Je kunt het dus nog eens bekijken 🙂

   Ruud