Eten met kinderen in Parijs

crepes eten in Parijs

Eten met kinderen in Parijs. Een paar leuke tips!

Als je met kinderen naar Parijs gaat is een veel gehoorde vraag: “waar kun je het best eten met kinderen”? Ik ga proberen een antwoord op deze vraag te geven maar het zal voor iedereen toch weer persoonlijk zijn. Gebruik mijn tips dus gewoon zoals het je uitkomt 🙂

Houd er rekening mee dat er in Parijs ‘s-avonds laat wordt gegeten. De meeste Parijzenaren werken nog tot 19:00 uur en nog later. Veel restaurants zijn dan ook pas vanaf 19:00 met de keuken open. Dat kan met kleinere kinderen natuurlijk een probleem opleveren.

Dit kun je al eenvoudig omzeilen door ‘s-middags te lunchen. Overal in Parijs kun je tussen 12:00 en 14:00 goed en voordelig eten. Er worden speciale lunchmenu’s geserveerd die meestal prettig geprijsd zijn. Let op de borden met menu du jour.

Door tussen de middag uitgebreid te eten voorkom je dus dat je s’-avonds in een tijdsprobleem komt als kinderen op tijd naar bed moeten. Je houdt dan ‘s-avonds ook meer tijd over om het bruisende Parijs in de vroege avond mee te maken en er met de kids van te genieten!

Bekijk hier mijn persoonlijk tips over Frankrijk & Parijs »

Welke restaurants kun je kiezen?

Ketens zoals MacDonalds kom je praktisch in elk stadsdeel wel tegen. Maar ik kan mij voorstellen dat je in Parijs wel iets anders zou willen :-).

Ben je er op zondag? Kijk dan in de buurt van je hotel of appartement naar restaurants waar je kunt brunchen.

Veel Parijzenaren doen dit met hun kinderen en familie. Op de Avenue Daumesnil zit bijvoorbeeld Le Viaduc Café waar het op zondag supergezellig is. Maar zo zijn er nog veel meer. Vraag er naar bij je hotel!

In Parijs heb je ook diverse ketens waar je goed kunt eten met kinderen:

Deze restaurants hebben meerdere vestigingen in Parijs. Je kunt er goed eten en ze zijn ingesteld op gezinnen met kinderen. Kijk even op de websites voor de juiste plek of vraag er naar als je in Parijs bent. Iedereen kent ze!

Restaurants waar ik zelf geen ervaring mee heb maar die wel door het Office du Tourisme van Parijs worden getipt voor een etentje met kinderen zijn:

En verder heb ik nog eens rondgevraagd bij Parijzenaren:

Meer weten over Parijs met Kinderen?

Lees mijn populairste blog over Parijs met kinderen boordevol tips.

Je komt er alles te weten over Parijs met kinderen. Van kindvriendelijk hotel tot de leukste uitstapjes en bezienswaardigheden.

Nog meer tips vind je in deze blogs over Parijs.  Heb je er al eens aangedacht om met de kids te gaan fietsen in Parijs?

Tenslotte een paar goede reisorganisaties voor een stedentrip Parijs:

  1. De Jong Intra (grootste keus voordelige stedentrips Parijs)
  2. Vrij Uit (veel keus, vaak hoge kortingen)
  3. Arke (makkelijk kiezen afstand tot metro)
  4. Pharos Reizen ANWB (speciaal kids reizen)
  5. Kras (voordelige stedentrips Parijs)

Wil je meer weten over Parijs?

Download dan het e-Book Parijs!

Hier staat alles in voor een paar dagen in Parijs inclusief bespaartips voor het boeken van een hotel en tickets voor de Thalys. Met dit ebook begint de voorpret al thuis!

€ 5,99 en gratis extra's Met het downloaden van Parijs! wordt je ook gratis lid van Frankrijk Binnendoor en krijg je deze voordelen:  regelmatig mijn tips over Frankrijk en Parijs  toegang…

€5,99 – In winkelwagen

Heb jij ook een leuke plek ontdekt om met kinderen in Parijs te eten?

Laat het hieronder weten en deel je tip met andere lezers! Wil je iets weten? Stel gerust je vraag hieronder. Meestal reageer ik dezelfde dag.

Reacties

  1. Leuk, bedankt voor de tips. We gaan ze zeker gebruiken!