Wandeling naar Belleville voor een top uitzicht!

wandeling in Belleville

Ontdekkingen tijdens een wandeling in Belleville?

Als je een bijzondere plek in Parijs wilt ontdekken dan moet je mijn podcast over een wandeling in Belleville eens beluisteren of het bijbehorende blog lezen.

Ik neem je stap voor stap mee op een wandeling in Belleville. Maar in totaal loop je vanaf de Place de Bastille 10 kilometer dwars door Parijs met als doel misschien wel het mooiste uitzicht op Parijs.  Het mooie is dat je er geen entreekaartje voor hoeft te kopen en zelfs geen attractie hoeft te bezoeken.

Je hoeft zelfs niet in een lange wachtrij te gaan staan om of op je tenen om over de schouders van andere mensen te kunnen kijken. Ik garandeer je dat je er praktisch alleen bent en in elk geval nooit in een grote mensenmassa.

Toch krijg je het niet voor niets omdat je de heuvel van Belville moet beklimmen en het topje ligt op ongeveer 108 meter. Wat je er voor terugkrijgt is een fantastisch uitzicht waarbij je zelfs meer monumenten en bezienswaardigheden kunt ontdekken dan op andere plekken in Parijs.

Het is zelfs de enige plek waar je de Tour Montparnasse en de Eiffeltoren naast elkaar ziet.

Lees meer in het blog over Belville

Wandeling in Belville

Ik verklap je tijdens deze wandeling in Belville ook nog tal van plekjes voor een hapje, drankje of een leuke lunch.

Maar dat is nog lang niet alles. Als je van wandelen houdt dan neem ik je mee langs bijzondere plekjes waar ik zelf graag kom. Je ontdekt dat een door Parijs opgeslokt dorp nog steeds een dorps karakter heeft.

Met deze leuke wandeling in Belville heb je genoeg inspiratie voor een bijzondere dag in Parijs.  Relax in één van de leukste parken van de stad. Ontdek in welke wijk Edith Piaf woonde en waar zijn regelmatig optrad. Ook haar compaan Maurice Chevelier trad regelmatig op in Belleville. Je kunt in het café nog steeds genieten van een hapje en een drankje en natuurlijk muziek.

Ben je al nieuwsgierig? Heb jij wil zin om eens iets anders te doen in Parijs? Met deze wandeling in Belville weet ik zeker dat het een dag genieten wordt. Vooral als je het op een dinsdag of donderdag combineert met de supergezellig markt op de Boulevard de Belville.

Je kunt het uitgebreide artikel hier lezen maar natuurlijk ook de podcast beluisteren.

Naar het complete artikel en de podcast vol tips!