Fotograferen in de storm op Cap Fréhel

Fotograferen in de storm op Caap Fréhel

Storm op Cap Fréhel in Bretagne

De laatste storm in Nederland deed mij denken aan een dag in Bretagne aan de Côte-d’Émeraude.

Ik was er met Marian om de noordelijke kust van Bretagne te ontdekken en vooral om er te wandelen over de prachtige paden langs de kust. Deze Sentiers de Douaniers werden ooit gebruikt om de kust te bewaken, maar nu zijn het wandelpaden die bovenop de kliffen liggen.

Soms loop je er vlak langs de rand en zie je 100 meter onder je het smaragdblauwe water tegen de rotsen klotsen. In elk seizoen is het er een fantastische ervaring.

Windkracht 10 over Bretagne

Ik was samen met Marian in Saint-Cast-Le Guildo, een leuk plaatsje en een prima plek om dit mooie deel van Bretagne te ontdekken. ‘s-Nachts raasde er een storm over de kust met uitschieters tot windkracht 10.

Die nacht sliep ik dan ook niet echter lekker. Dus toen we toch vroeg op waren stelde ik voor om met de auto naar Cap Fréhel te gaan.

Hoewel het op dat moment minder te keer ging dan ‘s-nachts stond er nog altijd een flinke storm en ik ging er vanuit dat de zee bij Cap Fréhel wel spectaculair zou zijn. Het was de plek waar de storm aan land kwam en toen wij er arriveerden waren wij niet de enigen die dit natuurgeweld wilden zien.

In verband met de veiligheid was de toegangsweg naar de landpunt echter afgezet en moesten we een flink stuk lopen.

We mochten er op eigen risico van de gendarme wel naar toe. Op het moment dat ik de deur van de auto opende voelde ik de kracht van de wind. Eenmaal schuin tegen de storm inlopend kon ik Marian niet meer verstaan en zij mij ook niet.

Zelden had ik een dergelijk natuurgeweld meegemaakt.

Hou me vast!

Ik wist zeker dat ik er een aantal spectaculaire foto’s kon maken alleen was de vraag hoe?

Het was onmogelijk om de camera stil te houden zonder zelf omver geblazen te worden.  Marian kwam op het lumineuze idee om mij liefdevol te omarmen en achter mij te gaan staan.

Nou doet ze dat normaliter altijd wel maar nu letterlijk als tegengewicht tegen de storm:-) Daar kon ik natuurlijk geen weerstand tegen bieden en zo stonden wij leunend tegen de wind.

Uiteindelijk kon ik in deze bijzondere omstrengeling zonder de camera te bewegen een aantal mooie foto’s maken.

Er waren meer stellen om op deze plek te genieten van de storm en al snel werd ons voorbeeld gevolgd en stonden er diverse koppels stevig omarmd foto’s te maken 🙂

Wil je meer weten over deze ervaring in Bretagne?

Het hele verhaal staat ook in mijn ebook over Bretagne en alle foto’s vind je ook op Frankrijk Binnendoor downloaden.


Grotere kaart weergeven