Bijzonder vakantiehuis niet ver van Bordeaux

Slapen in een duiventil... een bijzonder vakantiehuis

Bijzonder vakantiehuis op 47 kilometer van Bordeaux

Een tijdje geleden wilde ik naar Bordeaux en een hotel boeken tot ik op een bijzonder vakantiehuis stuitte op maar 47 kilometer van het centrum van Bordeaux.

Ik vond op de website van Belvilla een bijzonder vakantiehuis midden in de wijngaarden van de Première Côtes de Bordeaux  bij het dorpje Monprimblanc.

Aangezien ik goede ervaringen heb met een vakantiehuis in een wijngaard leek mij dit wel iets en besloot ik het huis te huren. Ik heb er geen moment spijt van gehad omdat het een leuke gîte was en lekker dichtbij Bordeaux!

Piepklein dorpje met een duiventil als bijzonder vakantiehuis

Monprimblanc is een piepklein dorpje op een plateau ten zuiden van Bordeaux waar de rivier de Garonne het landschap verdeelt. De dichtsbijzijnde wat grotere plaats is het gezellige Cadillac en meer naar het zuiden Langon.

Het vakantiehuis bleek een voormalige duiventil te zijn die op het terrein van een wijnboer ligt.

Je zit er dan ook midden in de wijngaarden van het domein en kunt zo alle kanten op wandelen en fietsen.  In deze streek zie je vaker dit soort torens bij wijndomeinen, boerderijen en kastelen die geschikt waren om er een stel duiven in te houden. Dit is iets uit de middeleeuwen en het waarom is mij nog steeds niet helemaal duidelijk.

De gîte was smal, klein maar prima geschikt voor een verblijf van 4 personen,  comfortabel en van alle gemakken voorzien alleen een aantal deuren waren aan de kleine kant waardoor ik telkens moest uitkijken om mijn hoofd niet te stoten en dat ging dus wel eens fout 🙂

Vanaf het ruime terras heb je een mooi uitzicht op de omgeving en de krekels zorgen ervoor dat je echt het gevoel hebt buiten te zijn. Het heeft een heerlijk prieel, dat voor de nodige schaduw zorgt. ‘s-Avonds met de barbecue aan was het een superplek om te genieten.

Ik koos dus geen hotel in Bordeaux maar een bijzonder vakantiehuis op 47 kilometer van Bordeaux.

De omgeving van Loupiac en Monprimblanc

Wandelen in de wijngaarden

Voor liefhebbers van wijn en lekker eten is Monprimblanc een prima omgeving!

Om de dag erna de pondjes weer kwijt te raken kun je in de omgeving  prachtige wandelingen door de wijngaarden maken of mooie fietstochten (ook de mountainbike). Fietsers moeten er wel rekening mee houden dat het aan de kant van Loupiac en Cadillac heuvelachtig is zodra je uit het betrekkelijk smalle dal van de Garonne bent.

Aan de andere kant van de rivier, de streek van de wereldberoemde zoete Sauterne-en Barsacwijnen is het minder heuvelachtig. Voor fietsers die liever geen forse helling op of af willen is het daar beter om te fietsen.

In de directe omgeving valt veel te beleven en als je van wijn houdt dan is een proeverij van de rode wijnen in deze streek aan te bevelen. Hou je van zoet? Dan zit je hier gebeiteld. De goudgele Loupiac wijnen zijn uitstekende alternatieven voor de peperdure wijnen uit de Sauternes aan de andere kant van de Garonne.

Ik heb vanuit dit vakantiehuis Bordeaux bezocht maar ook andere leuke plaatsen liggen op rij afstand:

  • Bordeaux 47 kilometer
  • Saint-Emilion 35 kilometer
  • Sauternes 20 kilometer
  • Bassin d’Arcachon 95 kilometer

Dit is maar een greep uit de vele mogelijkheden. Voor meer inspiratie kun je deze links gebruiken:

Wil je de route naar deze leuke gîte bekijken? Het is vanaf Breda ongeveer 1020 kilometer