Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Een exclusief gesigneerd boek inclusief een persoonlijke boodschap van Ruud voor € 22,50 leuk als cadeau of voor jezelf

Wil jij wel eens iets anders tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? Duizenden mensen ontdekten Frankrijk al met mooie roadtrips.


Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit 'andere Frankrijk' te ontdekken aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis dwars door dit prachtige land.


IN DIT BOEK
LEES JE OOK OVER

 • de leukste markten en brocantes van Frankrijk;
 • tips van Ruud en locals voor bijzondere ontdekkingen;
 • wandelingen en fietstochten;
 • hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden;
 • experttips over lekker eten, overnachten, cultuur en historie;
 • wijnproeven en hoe je een afspraak maakt bij een wijnboer;
 • wat dé antwoorden zijn op veelgestelde 'Frankrijkvragen'.
Boek Frankrijk Binnendoro, ontdek het andere Frankrijk

Deze exclusieve versie is nergens anders verkrijgbaar en alleen via Frankrijk Binnendoor te bestellen. 

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk heeft een luxe gebonden uitvoering met een stevige rug en flexibele kaft zodat het tegen jouw reis door Frankrijk bestand is. Het boek is 24 cm hoog en 17 cm breed. De dikte is 2,5 cm, het weegt 775 gram en past door de brievenbus dus als je nu bestelt hoef je er niet voor thuis te blijven. Betalen kan snel en veilig en als extra bonus betaal je geen verzendkosten in Nederland (naar het buitenland delen we de verzendkosten).

Veilig betalen

Bekend van het RTL Nieuws!

Waanzinnig mooi publicatie

Ik vind het een waanzinnig mooie publicatie geworden. Wat een lekkermakend boek heb je er van gemaakt. Met afstand het leukste boek over Frankrijk dat ik ooit heb gezien.

Aartjan van Erkel

Echt een meesterwerk

Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Echt een meesterwerk en super handig!

Stef Casteels

De Franse sfeer in Nederland

Zojuist je boek ontvangen en wordt er in deze moeilijke tijden echt vrolijk van. Harstikke leuk en ga er eens rustig voor zitten. Uiteraard onder het genot van een rood wijntje, een kaasje en de zon. Ook als is het in Nederland, de Franse sfeer krijg ik alvast van je boek. Top!

André van der Wolde

Fantastisch boek

Fantastisch boek. Ook de verhalen waar het mis ging enz. Gezellige afwisseling van omgevings informatie en vakantie ervaringen

Krijn Kros

Enig in zijn soort. Warm aanbevolen dus.

Heerlijk, om met dit prachtige boek in de tuin te zitten. Je komt helemaal in vakantiestemming. Vooral nu we door de Corona situatie even niet meer als vanzelfsprekend  naar Frankrijk kunnen gaan. Wat de auteur erg goed gedaan heeft is het mixen van persoonlijke verhalen en anekdotes en wetenswaardigheden. Zo is het een unieke reisgids annex logboek geworden, met een klein vleugje ‘Lonely Planet’. Het zit boordevol tips voor uitjes restaurants enzovoorts. Enig in zijn soort. Warm aanbevolen dus.

Gian Kerstges

een reisgids en fijn leesboek in één.

Wat een geweldig leuk boek heeft Ruud Couwenhoven geschreven met Frankrijk Binnendoor. Je leest een boek, maar het voelt alsof hij gewoon met je in gesprek is. Ik hou van deze manier van schrijven, niet strak en zakelijk, maar lekker losjes met veel informatie en tips. De route die hij beschrijft is zeer compleet en overzichtelijk en niet alleen voor de auto, hij vertelt ook smakelijk over de fietstochten en wandelingen die hij en zijn vrouw Marian onderweg gemaakt hebben door dorpjes en over markten. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, er worden diverse leuke restaurantjes beschreven.
Een reisgids en fijn leesboek in één.

Haakaa (Bol.com *****)

Plan je route met Frankrijk Binnendoor

Wil je een mooie roadtrip door Frankrijk maken? Hoe je dat zelf makkelijk kunt aanpakken lees je in hoofdstuk 9 van het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk (vanaf pagina 134) waar het recept staat hoe je zelf een rondreis het best kunt uitstippelen.


Hieronder zie je de complete routekaart van de rondreis die in het boek staat. Deze is gemaakt met de methode die in het boek is beschreven. Daarna kun je de route eenvoudig in het navigatieysteem van je auto zetten of in de routeplanner die je gebruikt. En als je van avontuur houdt dan kun je natuurlijk ook  vertrouwen op je eigen intuïtie en de goede wegenkaart op schoot van de bijrijder :-)


In het boek vind je ook alles wat je moet weten voor een onvergetelijke vakantie. Je vindt er enorm veel insidertips en aanbevelingen van locals. 

 • Ontdek de mooiste wandel- en fietsgebieden
 • hoe maak je een afspraak met een wijnboer
 • Wat zijn de tips van een chefkok met Michelin ervaring
 • waar moet je op letten bij het boeken van een accommodatie

Verder onthullen vier experts op het gebied van wijn, cultuur &historie, eten & drinken en slapen & overnachten hun favoriete plekjes in Frankrijk. Je kunt de complete inhoud van het boek hier bekijken inclusief een inkijk exemplaar.


Nieuw! Registreer het boek voor veel extra'S

Iedereen die Frankrijk Binnendoor aanschaft kan het boek gratis registreren waarna je onbeperkt toegang hebt tot de speciale website van het boekt. Hier vind je nog veel meer tips, handige kaartjes, foto's, video's met de foto's uit het boek en waar deze gemaakt zijn maar ook foto's die het boek net niet gehaald hebben. Bekijk de video voor een eerste indruk.

De pers over Frankrijk Binnendoor

Recensies Frankrijk Binnendoor in de pers

Sinds de publicatie op  8 oktober 2019 is er een enorme belangstelking voor het boek. Het is al ruime 7 maanden het best verkochte reisboek over Frankrijk. De reacties op het boek zijn eensgezind in de trend van : "Een bijzonder reisboek", "Een prachtig cadeauboek" zijn vaak de eerste reacties van mensen die het boek in handen krijgen. De reacties in de pers en op belangrijke websites over Frankrijk zijn ook lovend en enthousiast. Op 28 mei 2020 was er zelfs een speciaal item in het RTL Nieuws!

Atout France, Frans bureau voor Toerisme Nederland

recensie Atout France, toerismebureai Frankrijk

Leestip: ‘Frankrijk binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Bijzonder boek over heel Frankrijk

Het boek legt uit hoe je door te reizen over de Franse binnenwegen veel meer ziet, ontdekt en geniet. Met originele tips die je eigenlijk het liefst voor jezelf houdt, maar té leuk zijn om niet te delen. Wat dit boek over Frankrijk uniek maakt, is de compleet beschreven roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk. Daarnaast deelt de auteur niet alleen zijn ervaringen, maar geeft hij ook het woord aan vier gerenommeerde Frankrijkdeskundigen. 

 Atout France - Frans bureau voor Toerisme - nl.france.fr

Kampeerauto 6, juli 2020 (NKC)

NKC Nederlandse Kampeerauto Centrale
recensie in Kampeerauto 6 NKC

Frankijk Binnendoor is meeslepend

Ruud Couwenhoven schreef veel reisverhalen, e-books en maakte podcasts over zijn geliefde Frankrijk. Maar nu is er een papieren boek met mooie foto’s, waarin aan alle departementen aandacht wordt besteed. Frankrijk Binnendoor is vlot geschreven, informatief, kleurrijk en zelfs meeslepend.

Zowel beginners als doorgewinterde Francofielen krijgen er de kriebels van om ernaartoe te willen. De tocht gaat voornamelijk over goed berijdbare D-wegen met alle charme van dien en elke dag van deze 24-daagse reis is een belevenis. Het zal lastig zijn om een keuze te maken uit de trajecten, maar de volle vierduizend kilometer rijden kan natuurlijk ook. Het boek is trouwens ook als e-book verkrijgbaar.

Recensie in nummer 6, juli 2020 van Kampeerauto het ledenblad van NKC

Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB

Recensie ANWB KCK december 2019

Cover ANWB KCK december 2019

Frankijk Binnendoor, een echt cadeauboek


PLAT DU JOUR

Interviews, wandeltips en bucketlijstjes openen dit zomerse cadeauboek

Daarna beschrijft Couwenhoven zijn 4.100 kilometer lange rondreis over de Franse binnenwegen, met talloze aanraders voor eettentjes, uitstapjes en overnachtingsadressen. Per dagetappe is er een link naar de eigen website met meer informatie. 

Recensist Paul van Laar over Frankrijk Binnendoor in En Route Magazine

Recensie En Route Magazine

Cover En Route Magazine december 2019

Onderscheiden boek over Frankrijk

Een verkeerde afslag van de Parijse périphérique speelde voor Ruud Couwenhoven zeker een rol bij het ontwikkelen van een voorkeur voor alle wegen die niet autoroute heten. Bij toeval ontdekte hij zo in Normandië het dorpje Domfront, een middeleeuws juweeltje dat zijn hartstal. Sindsdien is"Frankrijk Binnendoor"zijn levensstijl geworden. Vanaf 1986 doorkruiste hij duizenden kilometers en noteerde hij alle bevindingen in schriftjes. Vanaf 1997 zette hij die verhalen op zijn website en die schat aan ervaringen ls er nu in boekvorm. 


Wat het boek onderscheidt van andere reisgidsen is de vertrouwelijke verteltoon waarmee hij zowel beginnende als gevorderde Frankrijkliefhebbers zal charmeren. Na 8 hoofdstukken met praktische tips en aanstekelijk vertelde belevenissen op hetgebied van reizen (auto, fiets, wandelen), overnachten, eten, drinken en markten, komen we toe aan een niet minder bevlogen 24-daagse routebeschrijving die de kustlijn volgt vanaf Lille tot de Bordeauxstreek en dan via de Gers en deTarn naar de Bourgogne en de Ardennen.

Dankzij de rustige lay-out en de sfeervolle foto's zit je relaxt midden in" het andere Frankrijk". Raadpleeg ook de website voor veel extra's!

PAUL VAN LAAR, december 2019

Het Frankrijk magazine Leven in Frankrijk

Recensie Leven in Frankrijk

Cover Leven in Frankrijk december 2019

WEG VAN DE SNELWEG

Reis eens door Frankrijk op een andere manier dan altijd maar weer de overvolle Route du Soleil.

Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven neemt je mee op een alternatieve roadtrip, zodat je je niet wekenlang zelf hoeft voor te bereiden. Geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien en spannende bergwegen. De dag voor dag beschreven rondreis brengt je van Nord-pas-de-Calais via Auvergne weer naar de Franse Ardennen.

Bomvol tips voor onder meer de leukste markten en brocantes, wandelingen, fietstochten en proeverijen.

December 2019

Special Margriet Reizen

Margriet Reizen

De beste tips over Frankrijk

voor wie de tijd neemt om Frankrijk binnendoor en van binnenuit te verkennen

Februari 2020


Op 8 oktober 2019 een twee pagina's groot artikel in Dagblad de Limburger:

Websites over Frankrijk Binnendoor

Steeds meer websites, kranten en bladen schrijven over het boek of plaatsen recensies zoals:

 • Ruud heeft een unieke benadering in het schrijven over Frankrijk. Hij beschrijft van dag tot dag zijn eigen reizen door de mooiste streken en grossiert daarbij met insidertips. In het boek Frankrijk Binnendoor staat ook een rondreis door Frankrijk beschreven en handige tips om zelf je eigen reis samen te stellen. Frankrijkboeken.nl
 • Het boek is geschreven voor wie op zijn vakantie in Frankrijk wel eens iets anders wil. En voor mensen die geen zin hebben om dat allemaal zelf uit te zoeken. Kortom, voor mensen die klaar zijn voor rustige binnenwegen en fraaie valleien. Die zin hebben in fraaie dorpjes en spannende bergwegen. Schrijver en Frankrijk-kenner Ruud Couwenhoven neemt je van dag tot dag mee op een vakantie in Frankrijk binnendoor. Campingtrend.nl
 • Door de Franse tol- en snelwegen te vermijden kun je zelfs geld besparen om een overnachting of lekker diner onderweg mee te betalen. Hoe dit in zijn werk gaat staat in het boek uitgelegd. Verder zijn er veel insidertips over de Franse keuken, wijnen, de cultuur en overnachten in Frankrijk. Echt een boek om in de winter mee weg te kruipen en alvast te beginnen aan de voorpret voor je volgende reis naar Frankrijk! Ilovekamperen.nl 
 • Het langverwachte reisboek Frankrijk binnendoor: ontdek het andere Frankrijk, van francofiel en levensgenieter Ruud Couwenhoven bestaat uit twee delen, een deel met praktische Frankrijk reisinformatie en een deel met een rondreis door Frankrijk die Ruud samen met zijn vrouw maakte. Zo staat de eerste deel van het boek bomvol tips die ervoor zorgen dat je een onbezorgde vakantie of rondreis in Frankrijk kunt maken. In het tweede deel van het boek volgen we Ruud en Marian tijdens hun 24-daagse rondreis door Frankrijk. Een trip waarbij ze uiteindelijk 4100 kilometer via de binnenwegen van Frankrijk rijden. Onderweg komen ze op plekken terecht die voor de meeste Nederlanders tot het onbekende en onontdekte deel van Frankrijk horen  Kortom alles wat je nodig hebt om een rondreis door Frankrijk te plannen. AllesOverVakanties.nl
 • Vincent op vakantie is een gerenommeerd reisblog van een reiziger pur sang. Tussen alle bekende titels zoals Capitol reisgidsen, de Lonely Planet en de compacte reisgidsjes van de ANWB kwam ik recent een prachtig boek tegen. De coverfoto van een lelijke eend (waar ik zelf een groene van heb gehad) en het prachtige glooiende landschap met een wijngaard deed mij zonder de titel te zien al denken aan Frankrijk. Frankrijk Binnendoor inspireert en is op een zeer heldere en prettige wijze geschreven. Het is geen standaard reisboek geen opsomming van hotels en 10 woorden over een bezienswaardigheid. Nee, dit is een echte gids die je meeneemt op vakantie in de meest praktische zin van het woord meenemen. vincentopvakantie.nl
>