Parijs, maar dan net even anders

Parijs is ook gezellig winkelen

Parijs? Er is meer dan de Eiffeltoren!

Parijs is voor mij de laatste jaren een stad met een extra dimensie geworden.

Vanuit Zuid-Limburg zit ik in drie uur in hartje Parijs op een terras in de oergezellige wijk bij de Bastille. Ik kom er graag en het is een ideale uitvalsbasis om Parijs te ontdekken.

Bij de Bastille begon ik zelf ook de stad te leren kennen waar ik nu zo graag en veel over schrijf.

Drie kwartier met de auto naar Luik en dan met de Thalys via Brussel naar Gare du Nord. Vanaf het supermoderne station Guillemins in Luik is het dan nog 2 uur en 15 minuten voor ik op Gare du Nord aankom. Daar neem ik metro lijn 5 en stap uit op het station bij de Bastille. Bestemming bereikt!

Maar dan? De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Gelukkig kunnen Marian en ik bij onze zoon slapen die tussen de Avenue Daumesnil en de Rue Faubourg Saint Antoine een appartement bewoont

Niet groot maar voor hem groot genoeg en met wat passen en meten kunnen wij er ook slapen en dat spaart kosten voor een hotelkamer. Het is wel elke keer 169 traptreden op en af maar dat houdt mij fit 🙂

Nu heb ik in Parijs overigens nog nooit meer dan 85 euro voor een hotelkamer betaald. Je bent er tenslotte alleen maar om te slapen. Eten en drinken doe ik wel buiten de deur en als het uitkomt is het wel makkelijk als je ‘s- morgens kunt ontbijten. Maar ook dat kan heel goed en voordelig in de omliggende café’s en brasseriën.

Ken je mijn e-Book over Parijs al? Er staan veel tips in voor een paar dagen Parijs.  Je kunt het hier downloaden

6 dagen in de week een gezellige markt

De omgeving van vooral de Place d’Aligre is supergezellig. Behalve op maandag is er elke dag een markt met de heerlijkste verswaren waar de Parijzenaar zijn inkopen doet.

Ga vooral even de overdekte markthal in en bezoek de slager waar meestal een heel varken aan het spit draait en waar bij de vishandel de mooiste verse vis ligt. Bij het kaaswinkeltje kun je onovertroffen echte boter kopen die heerlijk smaakt op een zelfgemaakt stokbroodje brie of ander lekker beleg van de markt.

Een espresso op één van de terrasjes smaakt altijd lekker en voor de wijnliefhebbers is een bezoek aan Le Baron Rouge een toptip.

Wel jammer dat Le Baron Rouge steeds bekender wordt want nu zitten er meer toeristen dan Parijzenaars. Maar de sfeer blijft fantastisch. Want waar zie je het nog, gasten met een glas wijn buiten op straat en de hapjes op de poubelle omdat de tafeltjes vol zijn -:)

Promenade Plantée

Wandel vervolgens naar de Avenue Daumesnil, ga richting de Bastille en zoek een trap naar de prachtige Promenade Plantée waar je een voortreffelijke luncheplek zult aantreffen boven op het oude viaduct dat ooit als spoorbaan dienst deed.

Je kunt het richting het zuiden helemaal aflopen en je komt uit vlakbij het Bois de Vincennes waar je de metro achter het kasteel weer kunt nemen richting de Bastille.

Veel plezier in Parijs!

Wie weet zien we elkaar wel eens in de omgeving van de Bastille!

Tips: