Boek over Frankrijk? Een bijzonder boek over Frankrijk.

Wie koopt er nog een boek op papier? Daar heb ik mij dus schromelijk in vergist. In de loop der jaren heb ik veel vragen gekregen om mijn ervaringen in Frankijk in een boek te schrijven. Het is zover!

Een boek over Frankrijk met tips van locals én experts


De boekcover én de experts. Vanaf 8 oktober 2019 in de boekhandel!

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

ISBN NUMMER 978-90-830106-0-1

Hoera! De publicatiedatum van Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk is bekend: vanaf 8 oktober 2019 is het boek verkrijgbaar in de boekhandel. Maar als je je vandaag aanmeldt kun je binnenkort meedoen aan een bijzondere voorverkoop met 2 unieke bonussen en je maakt kans op een diner voor twee samen met mij en Marian in ons favoriete Franse restaurant in Maastricht.

Hier staan de laatste nieuwtjes over het boek zodat je op de hoogte kunt blijven van de vorderingen rond Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk. Het boek verschijnt in een luxe uitvoering met een ronde en stevige flexibele rug zodat het tegen jouw reis door Frankrijk bestemd is.

De laatste hoofdstukken zijn geschreven en de vormgeving van het binnenwerk is gestart. Ik heb de eerste ontwerpen gezien en het wordt heel mooi! Zodra dit definitief is hoor je bij de eersten die het te zien krijgt. Als beloning daarvoor maakt je kans op een gesigneerd exemplaar.

Meld je dus vandaag nog aan en je bent ook als één van de eersten op de hoogte wanneer de voorverkoop start.

Volg de laatste nieuwtjes over het boek Frankrijk Binnendoor


Profiteer van gratis extra's tijdens de de voorverkoop

De eerste 750 aanmeldingen doen ook mee aan een exclusieve voorverkoop met 2 extra bonussen (start begin juli 2019)

Je kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en als eerste te horen krijgen wat er voor nieuws is én wanneer de voorverkoop start. Je maakt dan ook kans op één van de 10 door mij gesigneerde boeken. 

 1. Maak kans op één van de 10 door mij gesigneerde boeken.
 2. Het boek al voor de definitieve publicatiedatum kopen voor de winkelprijs € 22,50
 3. Je krijgt in de voorverkoop als extra bonus het e-book ter waarde van € 14,99 helemaal gratis.
 4. De eerste 750 kopers in de voorverkoop krijgen een speciale verrassing ter waarde van € 14,99
 5. Ben je bij de eerste 750 kopers in de voorverkoop? Dan maak je kans op een diner voor 2 personen samen met Ruud & Marian in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht.

Meld je hieronder vandaag nog aan en profiteer van deze extra's


Meld je aan, blijf op de hoogte en maak kans op een gratis gesigneerd boek

Vul hieronder je voor, achternaam en e-mailadres in. Vink het vakje aan bij "ik ben geen robot" en klik op de oranje knop om te versturen.

Ruud wijst je de weg

Ruud Couwenhoven

Francofiel van top tot teen

Je gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen van het boek en je hoort als eerste wanneer het boek kan worden besteld en in de boekhandel ligt. 


Onder alle aanmeldingen verloot ik 10 gesigneerde boeken.


Dit wordt de achterflap van het boek 

In vaktermen wordt de tekst op de achterzijde van een boek de blurb genoemd. Het is de tekst die kort en krachtig beschrijft wat je van het boek kunt verwachten en met informatie over de auteur. Hieronder staat mijn blurb zoals die op de achterkant van het boek komt. De definitieve versie zal er zo uit komen te zien. Alleen de foto's kunnen nog veranderen.

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Een eerste voorbeeld


Hieronder kun je zien hoe het boek er van binnen uit gaat zien. Dit is slechts een voorbeeld en dus nog niet de definitieve versie maar je krijgt welk een heel goed idee hoe het gaat worden. Het voorbeeld is een schetsontwerp waar nog wat foutjes in staan maar ik wilde je het gewoon al laten. Zodra er een nieuwe versie is kun je deze hier zien. Laat hier weten wat je er van vindt!

Expert interviews in het boek

Het bijzondere van dit boek is dat er naast de tips van de auteur ook 4 experts aan het woord komen. Zij vertellen hun ervaringen in Frankrijk en geven hun "geheimtips" over deze thema's:

 • Cultuur, historie en reizen
 • Wijn proeven en kopen
 • Lekker eten en drinken in Frankrijk
 • Overnachten in Frankrijk

Andy Arnts is hoofdredacteur van de Frankrijk magazines En Route en Maison en France daarnaast is hij auteur van diverse boeken over Frankrijk en vlogt hij op een humoristische manier over zijn ervaringen in Frankrijk en Parijs. In het boek vertelt hij uitgebreid over de cultuur en historie van Frankrijk en hoe je die kunt combineren met een mooie vakantie. Andy geeft ook zijn geheim prijs hoe hij zich voorbereid op een vakantie in Frankrijk en wat zijn favoriete streken in Frankrijk zijn zodat je inspiratie kunt opdoen voor je volgende vakantie.

Stan Beursken, expert wijn

Stan Beurskens is eigenaar van wijnkenniscentrum en wijngaard St. Martinus in het Limburgse Vijlen. De wijngaard in Vijlen staat bekend om de voortreffelijke wijnen van zeer hoog niveau. Regelmatig wint hij er prestigieuze prijzen mee. Maar Stan is ook oenoloog, universitair geschoold en weet alles van wijn. Daarom wordt hij in populaire wijnlanden buiten Nederland, ook in Frankrijk, ingeschakeld om wijnboeren advies te geven om hun wijnen naar een hoger niveau te brengen. Stan geeft je in dit boek insidertips hoe je het best wijn kunt proeven en een afspraak kunt maken bij een wijnboer. Ook onthult hij zijn favoriete wijnstreken in Frankrijk.

Francis Chanteloup is een Belgische topkok en sommelier die op gastronomisch- en sterrenniveau in België gekookt heeft. Daarnaast heeft hij 10 jaar een toprestaurant in Spanje gehad. Sinds 2018 exploiteert hij samen met zijn partner, die sommelier en patissier is, de Bistrot du Parc  bij het dorpje Mauroux, in de Lot op het FranceComfort Vakantiepark Village des Cigales. Hier kookt hij de sterren van de hemel en hoopt er medio 2019 een Bib Gourmand te halen. Hij vertelt in het boek over de do's en dont's met uit eten gaan in Frankrijk en verklapt zijn favoriete Franse gerecht. Verder lees je zijn tips over lokale gerechten en wat je moet doen om op je vakantieadres een goed restaurant te vinden om tussen de locals te genieten.

Michel Leijen, expert vakantiehuizen en appartementen in Frankrijk

Michel Leijen is directeur eigenaar van Het Frankrijk Huis en al ruim 25 jaar specialist in de verhuur van vakantiehuizen en appartementen in Frankrijk. Hij weet als geen ander waar je op moet letten als je een vakantiehuis in Frankrijk wilt huren en geeft je en passent ook nog wat bijzondere tips over zijn favoriete streken in Frankrijk. Michel weet werkelijk alles over de Franse Alpen en wintersport in Frankrijk. Maar ook voor de zomervakantie geeft hij slimme tips.

 • De  prijs
 • inhoud

De prijs van Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk gaat € 22,50.bedragen.

Vanaf begin juli krijgt iedereen die zich heeft aangemeld de kans om het boek voor deze prijs in een exclusieve voorverkoop aan te schaffen. Het boek krijg je dan thuis gestuurd zodra het gedrukt is en ik neem de verzendkosten voor mijn rekening. Maar je krijgt ook een extra bonus. Iedereen die het boek in de voorverkoop koopt krijgt het e-book ter waarde van € 14,99 gratis. 


De eerste 750 kopers van een boek in de voorverkoop krijgen als verrassing een extra bonus ter waarde van € 14,99 en maken kans op een diner voor twee samen met de auteur en zijn partner in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht.


Een boek, e-book én een luisterboek

De voorbije maanden zijn er veel reacties geweest via de website, facebook en e-mail en zijn er vragen en problemen doorgegeven die allemaal te maken hebben met vakantie in Frankrijk. De antwoorden vormen het eerste deel van het boek. Daarna krijg je een stap voor stap beschreven, unieke, rondreis door Frankrijk met handige tips om simpel je eigen roadtrip door Frankrijk samen te stelllen. Dit kun je in het boek verwachten:

 • Een compleet beschreven roadtrip dwars door Frankrijk
 • Wat moet je weten als je met de auto naar Frankrijk gaat?
 • Wandel en fiets langs de kust en bij wijngaarden
 • Reis over rustige wegen en laat rust en ruimte op je inwerken
 • Tips van Locals
 • Lekker eten in Frankrijk, maar wat zijn de do's en don'ts?
 • Exclusieve interviews vol tips met experts over reizen in Frankrijk, overnachten, wijn, cultuur & historie, eten & drinken
 • De leukste markten en brocantes in Frankrijk
 • Tips om te overnachten

Naast het boek dat je lekker vast kun houden en overal mee naar toe kunt slepen komt er ook een e-book en een uniek luisterboek. In het e-book komen als extra handige links naar nog meer informatie. Met het luisterboek kun je overal waar je maar wilt het boek van hoofdstuk tot hoofdstuk volgen. Dus ook in de trein, bus of auto naar je werk, in de keuken tijdens het koken of misschien wel tijdens het hardlopen of je fietstocht. meld je nu meteen aan en ik hou je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je bent dan ook één van de eersten die persoonlijk van mij hoort zodra het boek te koop is. Je kunt dan ook meedoen aan een exclusieve voorverkoop.

Bestel je Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk in de voorverkoop? Dan krijg je het e-book gratis plus een extra verrassing. De totale waarde van deze bonussen is bijna 30 euro. Je maakt ook kans op een gratis diner voor 2  met Ruud & Marian.


Wat komt er nog meer in Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk?

Het wordt een boek waarin ik vertel hoe ik er in geslaagd ben om van Frankrijk te gaan houden terwijl ik op mijn eindexamen een 3 voor Frans had. Welke uitdagingen ben ik aangegaan? Hoe heb ik toch voldoende geleerd van de Franse taal zodat ik mij nu prima kan redden als ik in Frankrijk ben.

Maar ook mijn ervaringen met de nukken en charmes van de Fransen. Lekker eten staat in Frankrijk hoog genoteerd en bij mij ook. Dus daar komt zeker een hoofdstuk over. Verder zal het boek handige tips bevatten over praktische zaken en hoe je onverwachte problemen kunt oplossen en voorkomen. Er komt ook een complete rondreis in te staan inclusief mijn ervaringen met de voorbereiding voor een mooie rondreis door Frankrijk. ​

De rondreis gaat via Noord-Frankrijk, Normandië, Bretagne, Charente-Maritime, Gers, Tarn, Auvergne, Bourgogne en Champagne-Ardenne. Je kunt deze natuurlijk zelf ook eens helemaal volgen maar je kunt er ook gewoon een deel uithalen. Maar met het boek weet je hoe ik een roadtrip voorbereid en maak. Dus na het lezen kun jij het ook en ga je nog meer genieten van je vakantie in Frankrijk.

Het wordt dus geen standaard reisboek. Daar zijn er al genoeg van. Maar het wordt wel een boek waarmee je op avontuur in Frankrijk kunt gaan. 

Frankrijk Binnendoor wordt een boek dat je meeneemt naar het andere Frankrijk dat ik vanaf 1986 heb leren kennen. Sinds 2009 ben ik zelfs ruim 3 maanden per jaar wel ergens in Frankrijk te vinden. Kortom, de ervaringen die ik in al die jaren heb opgedaan komen in het boek Frankrijk Binnendoor. 

Maar je leest ook hoe je bepaalde problemen oplost die je tegen kunt komen als je naar Frankrijk gaat. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Tenslotte heb ik 4 andere experts gevraagd voor een interview. Hun superhandige tips komen ook in het boek te staan zodat je straks alles weet over de do's en don'ts voor je vakantie in Frankrijk. Het zijn een topkok, een expert op het gebied van vakantiehuizen, een oenoloog, een schijver met passie voor Frankrijk en iemand die alles van vakantie in Frankrijk weet.