Rondreis Kastelen Loire en de Loirevallei. Exclusief bij Frankrijk Binnendoor.

2019 is hét jaar om naar de vallei van de Loire te gaan omdat het 500 jaar geleden is dat Leonardo da Vinci overleed. En dat wordt dit jaar met meer dan 700 evenementen in de vallei van de Loire gevierd. Met een unieke rondreis ontdek je de kastelen van de Loire én de prachtige vallei van de Loire die tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Deze bijzondere rondreis begint vlakbij het beroemde kasteel van Chambord. Daarna volg je de Loire tot aan de monding van de rivier bij St.Nazaire.

Unieke rondreis Vallei van de Loire. Kies voor 6, 9 of 13 nachten. Vanaf € 310 p.p.

Rondreis Loire: Hotel Château de la Rozelle

Je avontuur bij de kastelen van de Loire begint in dit kasteel. Je verblijft in een 4-sterrenhotel vlakbij Blois, het bijzondere kasteel Chambord,het jachtkasteel van Cheverny (Kuifje) en Chaumont-sur-Loire. Een fraaie start van de reis langs de Loire.

Auto Rondreis Loire: Chateau Chambord

Je volgt daarna de vallei van de Loire en komt bij de fraaie stad Tours. Je overnacht in de omgeving van Saumur waar je de stad en het kasteel kunt gaan bekijken. In de omgeving liggen ook veel wijngaarden met prima wijndomeinen. Even proeven?

Rondreis Loire: Omgeving Saumur

Volg de vallei van de Loire via Angers en Nantes om te eindigen in Saint-Nazaire aan de monding van de Loire bij de Atlantische Oceaan. Geniet nog even in een 4-sterren hotel en van een 5-gangen diner voor je weer terugrijdt naar huis.

Autorondreis Kastelen van de Loire exclusief bij Frankrijk Binnendoor.

Omdat ik de vallei van de Loire op mijn duimpje vroeg ik de specialisten van KRAS of zij een autorondreis konden samenstellen naar de kastelen van de Loire én door de mooie vallei van de Loire die tot het werelderfgoed van UNESCO behoort. 

Ik ben er trots op dat ik je hierbij kan laten weten dat deze unieke rondreis nu geboekt kan worden. Je kunt zelfs kiezen hoe lang je wilt gaan want het is mogelijk om 6, 9 of zelfs 13 dagen te gaan. Hoe langer je gaat hoe meer je zult ontdekken. Op deze pagina over de rondreis vertel ik je er alles over en natuurlijk staat er nog meer informatie op de website van KRAS

Speciaal voor mijn lezers doe ik zelf ook nog iets extra's. Als je via een link op deze pagina naar KRAS gaat en binnen 30 dagen de rondreis boekt krijg je van mij 50 euro retour op de dag dat je weer thuis komt (of de eerstvolgende werkdag). 

Oh ja... deze bijzondere rondreis langs de Loire is nergens anders te boeken en is exclusief van KRAS voor Frankrijk Binnendoor.

Ruud Couwenhoven

6 dagen

Een week langs de Loire

vanaf €  

318

/p.p

 • 1 nacht in een kasteel bij Blois en Chambord o.b.v. logies en ontbijt. 
 • slaap 1 nacht vlakbij Saumur *)
 • 1 overnachting vlakbij Angers *)
 • 2 nachten in Saint-Nazaire **) 
 • Relaxed in 6 dagen langs de Loire naar Saint-Nazaire
 • Ontdek de hoogtepunten van de Loirevallei.
 • *) ontbijt en 3-gangendiner
 •  ** ontbijt en 5-gangendiner 

13 DAGEN

Extra lang genieten en heel veel zien!

vanaf €  

678

/p.p.

 • 3 nachten bij Blois & Chambord
 • slaap 3 nachten bij Saumur *)
 • 3 overnachtingen bij Angers *)
 • 3 nachten in Saint-Nazaire **) 
 • Dat wordt 2 weken genieten in de Loirevallei.
 • Genoeg tijd voor alle highlights
 • Extra tijd voor musea, steden, dorpen & bezienswaardigheden 
 • *) ontbijt en 3-gangendiner
 •  **) ontbijt en 5-gangendiner 
13 dagen

Lekker lang genieten in de vallei van de Loire

vanaf € 

693

/mo

Alle opties van de 9-dagen reis in het laagseizoen.


In de maanden juni, juli en augustus is de prijs per persoon iets hoger dan in de andere maanden.  De rondreis van 6 dagen is niet beschikbaar in het hoogseizoen.

Waarom deze rondreis in de Loirestreek in 2019 extra aantrekkelijk is.

In 2019 is het 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci in de Loirestreek overleed. Hij kwam ui Italië om in de Loirevallei zijn kennis en uitvindingen te introduceren op uitnodiging van koning Frans I. Het is ook 500 jaar geleden dan Catharina de'Medici werd geboren en dat de eerste steen werd gelegd voor het indrukwekkende kasteel Chambord.

Redenen genoeg om in 2019 500 jaar Renaissance te herdenken en dat wordt dan ook in de Loirevallei gevierd met meer dan 700 evenementen. Een bezoek aan de Loire wordt dus in 2019 extra aantrekkelijk en het is daarom hét moment om een mooie rondreis te maken. 

Met deze rondreis die KRAS exclusief voor de lezers van Frankrijk Binnendoor heeft samengesteld kun je van april tot en met oktober 2019 kiezen voor een reis met een verblijf van 6,9 of 13 nachten.

De eerste nacht(en) breng je zelfs door in een echt kasteel zodat je alvast de sfeer van de Renaissance en het leven van Leonardo da Vinci kunt proeven. Je vindt alle informatie via de links en knoppen op deze pagina want op de website van Kras staat alles over de hotels, de reis, het dagprogramma

50 euro retour!

Rondreis Loire, 50 euro retour

Deze bijzondere rondreis bij de kastelen van de Loire wordt nog leuker.

Want als je via de links en knoppen op deze pagina naar KRAS gaat en je boekt deze autorondreis dan krijg je € 50 op je bankrekening teruggestort op dag nadat je rondreis is volbracht.

Het enige dat je hoeft te doen is om een kopie van je boekingsbevestiging naar mij te sturen. De voorwaarden voor deze extra actie heb ik hier voor je op een rij gezet.

Exclusief!

Autorondreis kastelen Loire exclusief voor lezers Frankrijk Binnendoor

Deze KRAS rondreis Kastelen van de Loire en de Loire Vallei is exclusief voor de lezers van Frankrijk Binnendoor samengesteld.

Op mijn verzoek hebben de specialisten van KRAS prima hotels uitgezocht en een fraaie rondreis samengesteld. De eerste nacht(en) slaap je in een echt kasteel met een 4-sterren hotel. Bij Saumur en Angers verblijf je iets buiten de stad in een goed 3-sterren hotel en je eindigt in Saint-Nazaire in een hotel met 4 sterren waar je ook een 5-gangen diner krijgt. Deze rondreis vind je nergens anders!

Afstanden van de verschillende hotels en vanaf Breda

De afstand van Breda naar Cellettes, het dorp met het eerste hotel van deze rondreis, is circa 650 kilometer. Dus dat is makkelijk op één dag te rijden. In Cellettes slaap je in 4-sterrenhotel in een bijzonder kasteel vlakbij Blois en Chambord.

De volgende stop is Saint Martin de la Place niet ver van Saumur. Mijn tip is om de weg ten zuiden van de Loire te nemen. In mijn ebook De Loirevallei! leg ik je precies uit waarom. Je rijdt relaxed binnendoor en ziet veel. De afstand van 135 kilometer is dan ook inclusief bezichtingen makkelijk op een dag af te leggen. Je overnacht hier in een 3 sterren hotel in een fraai 18e eeuws pand.

Vervolgens ga je langs de Loire naar Mauges-sur-Loire. Dat ligt ongeveer 80 kilometer verder en op maar 30 km van Angers. Je hebt dus tijd genoeg om Angers te bezoeken en dat is absoluut een aanrader. Blijf je hier langer dan een dag? Dan is er in de omgeving genoeg te doen en dat lees je ook in het ebook De Loirevallei! Je overnacht in een goed 2-sterrenhotel met verwarmd binnenzwembad en een buitenzwembad.

Tenslotte rij je naar Saint-Nazaire aan de monding van de Loire bij de Atlantische Oceaan. Onderweg kom je bij Nantes. Absoluut een aanrader om te bezoeken. Trek er een dag voor uit en rij daarna ten zuiden van de Loire lekker binnendoor naar de badplaats Saint-Brevin-les-Pins en steek de Loire over via de bijzondere brug naar het hotel in Saint-Nazaire. De afstand is ongeveer 140 km. De overnachting is geregeld in een goed 4-sterrenhotel met een prima restaurant waar je geniet van een uitgenbreid diner. 

Klik in de kaart op een groen bedje voor de hotels. De route beschrijving gaat via D-wegen volgens het concept van Frankrijk Binnendoor en brengt je langs de mooiste plekjes van de Loire. De volledige routebeschrijving krijg je te zien als je op het vierkante icoontje voor Rondreis Kastelen en Vallei van de Loire klikt. Je kunt de kaart vergroten met het vierkante icoontje aan de rechterkant.