Fietsvakantie Loire, 7 daagse fietsrondreis bij de Loire + € 50 retour!

Deze bijzondere fietsvakantie bij de Loire is speciaal samengesteld voor de lezers van Frankrijk Binnendoor. Dus profiteer van de mooie kastelen in de Loirestreek en maak 5 prachtige fietstochten in de streek bij Blois, Chambord en Chenonceaux. Lees verder…

7 daagse fietsvakantie bij de Loire

Deze aanbieding kan momenteel niet geboekt worden

Fietsrondreis van 7 dagen bij de kastelen van de Loire

Deze unieke lezersaanbieding is een 7-daagse fietsvakantie bij de kastelen van de Loire die speciaal voor Frankrijk Binnendoor is samengesteld door TUI!  Je krijgt ook nog € 50 retour als je deze scherpgeprijsde fietsvakantie bij de Loire boekt. *)

De Loirestreek is één van mijn favoriete bestemmingen in Frankrijk omdat je er fantastisch kunt fietsen.

Elk jaar ben ik wel een paar weken ergens langs de Loire te vinden en de laatste keer was ik in de buurt van het grootste kasteel van Frankrijk: Chambord!  Ik heb er een week heerlijk gefietst over rustige binnenwegen maar ook op autovrije fietspaden van de fietsroute La Loire à Vélo en Les Châteaux à Vélo.

Ik verbleef tussen de kastelen van Chenonceaux en Chambord en maakte er een week lang elke dag mooie tochten. En samen met TUI heb ik nu voor jou ook een fietsvakantie in deze prachtige streek. TUI heeft deze fietsreis bij de Loire exclusief speciaal op mijn verzoek voor de lezers van Frankrijk Binnendoor en FrankrijkVakantieland.nl samengesteld.

De rondreis specialisten van TUI hebben daarom in de streek bij Chambord, Cheverny en Chenonceaux een fietsroute uitgezet en er een paar leuke hotels bij gezocht. Je verblijft zelfs 2 nachten in een echt kasteel! Deze bijzondere fietsreis is uniek en kun je alleen boeken bij TUI via de links en knoppen in dit artikel.

Je kunt deze 7-daagse fietsvakantie bij de kastelen van de Loire maken vanaf begin april tot eind oktober. De aankomst dag is zondag en in julie en augustus kun je ook starten op woensdag.

Wat houdt deze 7-daagse fietsvakantie bij de Loire in?

Foetsrondreis Loire, Chenonceau

Je verblijft 7 dagen in een prachtige streek waarbij je verschillende beroemde kastelen zult ontdekken zoals:

 • Chambord, het grootste kasteel van Frankrijk.
 • Chenonceaux, het bijzondere kasteel in de rivier de Cher.
 • Cheverney, het jachtkasteel dat als Molensloot bekend is uit de strips van Kuifje.
 • Het kasteel van Blois

Overigens liggen niet alle kastelen in deze streek langs de Loire maar ook verscholen in de bossen van de Sologne. Een dunbevolkte streek met uitgestrekte wouden met meren.

Prijsvoorbeeld fietsrondreis LoireMaar naast je fietstochten langs kastelen kom je ook door wijngaarden èn maak je kennis met de uitgestrekte wouden van de Sologne.

Ik fietste er zelf eens langs de bossen bij Chambord toen er vlak naast het fietspad een enorm edelhert stond. Dus zorg dat je de fotocamera altijd paraat hebt!

Bijzondere lezersaanbieding naar de kastelen van de Loire

 • Het is een individuele fietsrondreis die 5 heerlijke fietsdagen heeft
 • Dagafstanden bedragen tussen de 38 en 69 km (indicaties)
 • Het is een geaccidenteerde omgeving dus een fiets met goede versnellingen is raadzaam.
 • Dit is het parcours: Mont-près-Chambord – Pontlevoy – Noyers-sur-Cher – Montrichard – Chenonceaux – Cheverny – La Ferte St. Cyr en weer terug naar Mont-près-Chambord waar de auto staat.

De fietstochten die je tijdens deze 7-daagse fietsvakantie bij de Loire maakt gaan grotendeels over rustige wegen door dit mooie gebied. Wil jij ook wel eens fietsen in de Loirestreek?

Deze bijzondere lezersaanbieding is er voor een heel aantrekkelijke prijs voor maar € 595 per persoon. Je kunt deze mooie fietsvakantie bij de Loire boeken tot en met 14 oktober 2018!

Omdat TUI deze fietsvakantie bij de Loire speciaal voor de lezers van Frankrijk Binnendoor heeft samengesteld krijg je na boeking € 50 terug. Deze extra bonus van € 50 krijg je zodra je weer terugbent van je fietsvakantie.

Je overnacht in goede hotels die door TUI met zorg zijn geselecteerd. De eerste 2 nachten verblijf je zelfs in een kasteeltje. Dus je komt al direct in de stemming in de mooiste kastelenstreek van Frankrijk!

Deze bijzondere 7-daagse fietsvakantie bij de kastelen van de Loire is uniek en speciaal door TUI samengesteld voor de lezers van FrankrijkBinnendoor en FrankrijkVakantieland. Je vindt deze unieke fietsreis dus nergens anders.

TUI heeft een paar leuke hotels gevonden. Tijdens je fietstocht hoef je je ook geen zorgen te maken over de bagage want die wordt keurig naar je volgende overnachtingsadres gebracht. Er is in geval van nood zelfs gratis assistentie. De prijs is van april tot en met oktober hetzelfde. Je krijgt zelfs € 50 retour *) op je bankrekening.

Deze fietsvakantie bij de Loire kost maar € 595 per persoon

Fietsvakantie bij de Loire en Blois

Als je deze fietsvakantie bij de Loire wilt boeken kan dat via de speciale pagina met deze lezersaanbieding bij TUI.

Dit zijn de bijzonderheden als je deze fietsvakantie boekt:

 • 7-daagse fietsvakantie bij de Loire, je verblijft in de streek tussen Chambord en Chenonceau.
 • Je rijdt met eigen vervoer naar Mont-près-Chambord.
 • 6 overnachtingen in speciaal geselecteerde en keurige hotels.
 • In de hotels verblijf je op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • De eerste 2 nachten verblijf je in een klein kasteeltje (gratis onbewaakte parkeerplaats)
 • Gratis bagage vervoer van hotel naar hotel (deze krijg je door na boeking)
 • Kaart met routbeschrijving en gratis roadbookdrager
 • Gratis assistentie in geval van nood.
 • De prijs per persoon is elke week hetzelfde dus ook in het hoogseizoen € 595 p.p
 • De éénmalige boekingskosten zijn € 15 en de bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50

Je kunt deze 7-daagse fietsvakantie bij de Loire met je eigen fiets / ebike maken. Maar in het boekingsproces kun je ook aangeven of je een fiets (21 versnellingen) wilt huren of bijvoorbeeld een eBike. De huurprijs zie je dan meteen tijdens de reservering.

Persoonlijke uitgaven, entreegelden voor musea en kastelen, de huurprijs van een fiets of ebike en de reis naar Mont-près-Chambord zijn voor eigen rekening. De fietshuur kun je wel overigens bij de boeking voordelig regelen.

Meer info & boeken »

Het dagprogramma van deze bijzondere 7-daagse fietsvakantie bij de Loire

De route van deze fietsvakantie

 • Dag 1: Aankomst in Mont-près Chambord. Je reist op eigen gelegenheid naar Mont-près Chambord. De afstand Utrecht – Mont-près Chambord is ca. 650 km.
 • Dag 2: Mont-près Chambord – Noyers-sur-Cher (53 km). Je fietst via de abdij van Pontlevoy naar Noyers-sur-Cher en  overnacht hier de komende twee nachten in een klein, maar heus kasteel!
 • Dag 3: Noyers-sur-Cher – Noyers-sur-Cher (66 km). OP dag drie fiets je door de mooie vallei van de rivier de Cher en kom je bij de donjon van Montrichard. Iets verderop ligt het prachtige kasteel van Chenonceaux. Een bezoek waard! De rondrit eindigt weer in Noyers-sur-Cher, waar je je dus nog één avond kasteelheer kunt wanen.
 • Dag 4: Noyers-sur-Cher – La Ferté-St.-Cyr (69 km). Nog een paar kastelen te gaan en je bent in La Ferté-St.-Cyr! En het zijn niet de minste kastelen die nog op de route liggen: eerst komt u langs Chéméry en verderop bij het kasteel van Cheverny (bezichtiging aanbevolen), bekend door de stripverhalen van Kuifje en door Hergé gekozen als model voor Molensloot.
 • Dag 5: La Ferté-St.-Cyr – La Ferté-St.-Cyr (48 km). Vandaag maakt je kennis met de regio La Sologne. Je fietst kriskras via kleine weggetjes door geheimzinnige dichte bossen, door dromerige, vergeten maar charmante dorpjes en langs mooie vijvers.
 • Dag 6: La Ferté-St.-Cyr – Mont-près Chambord (ca. 38 of 47 km). Deze dag kun je genieten van een prachtige tocht langs de Loire en kom je bovendien bij één van de hoogtepunten op deze reis: kasteel Chambord. Cultuurliefhebbers zullen vast nog een omweg maken en hun hart ophalen om de gezellige binnenstad van Blois èn het kasteel te ontdekken.
 • Dag 7:  Na het ontbijt zit deze bijzondere fietsvakantie erop en ga je op eigen gelegenheid naar huis of misschien nog wat verder stroomafwaarts de mooie Loire ontdekken.

Voorwaarden en bijzonderheden

Deze bijzondere fietsvakantie bij de Loire is tot stand gekomen door de samenwerking van Frankrijk Binnendoor en de rondreis specialisten van TUI. De de 7-daagse fietsreis bij de Loire valt onder voorwaarden van TUI, de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Je verblijft op basis van halfpension (ontbijt en diner) en de prijs is op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer. De bijkomende kosten zijn 15 euro boekingskosten en € 1,50 voor het Calamiteitenfonds.

*) De 50 euro retourbonus is een initiatief van Frankrijk Binnendoor. De exacte voorwaarden om € 50 na boeking van de reis retour te ontvangen vind je hier.

© copyright tekst en foto’s eRCeeMedia, TUI, iStockPhoto’s

Wat vond jij van deze tip?