Chiffre Willem Alexander en Marie Antoinette

Plagiaat of gewoon goed gepikt? Een paar weken geleden schreef ik een blog over mijn onverwachte bezoek aan het Château de Fontainebleau. Je kunt er in lezen dat één van de bewoners Marie Antoinette is geweest. Ik moest daar gisteren direct aan denken toen ik een stukje in de Telegraaf las over het nieuwe chiffre van de hofhouding […]

Hostellerie de la Croix d’Or in Provins

Diner in het oudste restaurant van Frankrijk Ik ben altijd wel te porren voor iets bijzonders. Toen ik pas in het prachtige plaatsje Provins was kwam ik er achter dat de Hostellerie de la Croix d’Or  in de oudste herberg van Frankrijk is gevestigd. Nou en? Hoor ik je denken 🙂 Het is een historische plek in […]

Kasteel van Fontainebleau

Château de Fontainebleau Het kasteel van Fontainebleau behoort tot het werelderfgoed van Unesco maar gek genoeg was ik er nog nooit geweest. Ik was onlangs op zoek naar een leuk alternatief om binnendoor naar de Loirestreek te rijden. Via Parijs en de autoroute is dan misschien wel de makkelijkste weg maar bij Parijs is het […]