Waar moet je op letten bij het huren van een luxe villa in Frankrijk?

Luxe villa in Frankrijk huren

En.. waar vind je vooral luxe villa’s in Frankrijk?

Recent had ik een ontmoeting met de twee eigenaren van Azur Select.

Ik had een afspraak met Henk Jan Bergevoet en Yves Léon om eens nader kennis te maken en meer te weten te komen over hun drijfveer om luxe villa’s in Frankrijk te verhuren. Waarom zijn zij specialist? Wat doen ze er aan om anders dan anderen te zijn?  Hebben ze veel terugkerende klanten?

In dit blog vind je de antwoorden op deze vragen èn geef ik je tips waar je op moet letten als je zelf een luxe villa of vakantiehuis in Frankrijk (of andere landen) wilt huren.

Azur Select is een specialist in luxe villa’s

Azur Select richt zich alleen op de verhuur van luxe villa’s en vakantiehuizen in Frankrijk. De meer dan 300 luxe villa’s vind je op tal van bijzondere plekken in Frankrijk.

De meeste huizen vind je in het zuiden van Frankrijk en dan vooral aan de Côte d’Azur en in de Provence.  Dat wil niet zeggen dat dit de enige vakantiegebieden zijn waar Azur Select luxe villa’s verhuurt.

Er is verder een aanbod in de Languedoc-Roussillon, de Alpen, Dordogne en de kusten van Aquitaine, Bretagne en Normandië.  De heren vertelden mij ondermeer dat alle huizen die verhuurd worden persoonlijk worden gecontroleerd en dat het merendeel alleen via Azur Select kan worden gehuurd.

Door persoonlijke contact, inspelen op wensen, maatwerk leveren en vooral door kwaliteit te leveren heeft Azur Select een hoog percentage klanten die jaarlijks terugkeren en opnieuw boeken. Prettig voor het bedrijf maar als klant weet je ook dat anderen tevreden zijn over de diensten.

Het gesprek met beiden maakte mij wel nieuwsgierig naar wat er allemaal bij komt kijken en waar je op moet letten als je een luxe villa in Frankrijk wilt huren.

Na het gesprek dacht ik in Google ook wel een antwoord te vinden op de vraag:

Waar moet je op letten bij het huren van een luxe villa in Frankrijk?

Google bleef het antwoord schuldig. Tijd dus voor een uitgebreid blog met mijn bevindingen en aanbevelingen.

Garanties en andere zekerheden

Azur Select verhuurt al meer dan 10 jaar luxe accommodaties en sinds 2013 is men ook aangesloten bij de SGR en Thuiswinkelwaarborg.

Voor beide ondernemers èn de klanten van Azur Select een belangrijke stap voorwaarts want hierdoor is het boeken van een duur vakantiehuis nóg veiliger geworden en Azur Select kan nu nog meer garanties geven.

Naast deze geldelijke garantie worden de aangeboden huizen persoonlijk door medewerkers van Azur Select gecontroleerd. Alleen op deze manier kan men de kwaliteit waarborgen.

Verder doet men er alles aan om luxe ook echt luxe te laten zijn. Het begint al op de website waar je niet verrast wordt door bijkomende reserveringskosten maar gewoon lekker simpel: all-in prijzen en ook nog eens met laagste prijsgarantie.

Maar is het huren van een luxe villa duur? En wat komt er allemaal bij kijken? En waar liggen de meeste van dit soort accommodaties? Vragen waar ik wel eens een antwoord op wilde hebben.

Ik heb al eens vaker een blog geschreven over luxe vakantiehuizen maar in dit blog ga ik dieper in op de vraag:

Waar moet je op letten bij het huren van een luxe villa in Frankrijk?

Een prachtige foto op een website wil nog niet zeggen dat het er in werkelijkheid ook zo uit ziet. De eerste stap die je zult moeten zetten is het schiften van aanbieders.

In mijn ogen moet je ook goed nadenken of je wilt boeken bij een aanbieder die niet is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Zeker na het recente faillissement van Oad Reizen blijkt dat zelfs zeer gerenomeerde reisorganisaties onderuit kunnen gaan. De reisbranche staat al jaren onder druk en de huidige crisis zal absoluut nog tot faillissementen van reisbureau’s en reisorganisaties kunnen gaan leiden.

Ook een lidmaatschap van ThuiswinkelWaarborg biedt zekerheid.

Deelnemers worden jaarlijks financieel doorgelicht, zij zijn duidelijk over kosten, je kunt 50% later betalen en zij respecteren de privacy gegevens (niet onbelangrijk want je geeft tenslotte je persoonlijke gegevens). Bij online aankopen geldt een wettelijke EU-regeling met een bedenktijd van 14 dagen. Echter voor vakantiehuizen geldt dit niet omdat de verhuurder na boeking meteen een verplichting met de eigenaar aangaat.

Opletten dus en kies voor zekerheid!

Betrouwbare adressen voor een vakantiehuis in Frankrijk