Een wereldplek in Solutré – Pouilly

Roche de Solutré in het zuiden van de Bourgogne

In de voetsporen van Mitterand op Solutré

Ik weet niet meer precies wanneer het was maar een paar jaar geleden zag ik een tv programma met een documentaire over de wijngaarden in het zuiden van de Bourgogne. De streek van de Beaujolais en de Pouilly-Fuissé wijnen. De presentator had een goede fles wijn ingeslagen en een rugzak met lekkere hapjes voor een lunch. Hij wandelde door de wijngaarden bij Pouilly naar de top van de Roche de Solutré. Daar genoot hij niet alleen van het uitzicht maar ook van een voorstreffelijke lunch.

Onder het motto dat je niet altijd alles zelf hoeft te verzinnen schoot mij de tv documentaire door het hoofd toen ik samen met Marian in de buurt van de Roche de Solutré  verbleef. Deze historische rots torent hoog boven de wijngaarden uit en geld als een pre-historische vindplaats. Maar ook oud president Mitterand had de plek ontdekt en wandelde altijd op pinksterochtend naar boven. Of dat ook voor een lunch was weet ik niet maar ik deed het wel samen met Marian.

Na een pittige wandeling over een smal pad kom je bovenop de rots waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Ben je ooit in de buurt? Dan moet je het absoluut eens doen. Bijvoorbeeld als je opweg bent naar Zuid Frankrijk over de Route du Soleil. Pak dan afslag 29 na Macon en rij over de D169, D89 naar de D 54 richting Solutré – Pouilly. Parkeer de auto bij het museum waar de wandeling start!

Meer weten over deze fraaie dagtocht? Luister naar de podcast of lees het hele verhaal hier.

Eet smakelijk en geniet van lunch en uitzicht 🙂