Vooroordelen Frankrijk?

Vooroordelen Frankrijk

6 Redenen waarom je niet naar Frankrijk moet gaan?

Als je mijn blogs leest weet je wel hoe ik over Frankrijk denk.  Maar er zijn ook vooroordelen over Frankrijk.

Over de vooroordelen over Frankrijk is in de loop der jaren al heel wat geschreven 🙂

Maar wat is er nou mis met Frankrijk? Kloppen die vooroordelen? Of zijn die juist afkomstig van de beste stuurlui aan wal? (lees mensen die nog nooit in Frankrijk zijn geweest).

Clichés zijn er genoeg te bedenken over Frankrijk en de Fransen. Hoewel… je hoeft ze niet eens te bedenken want ze geven er zelf wel voedingsbodem aan :-).

Denk bijvoorbeeld aan de Fransman met een alpinopet, de Fransman met een baguette onder de arm, de Fransman met een glas wijn in zijn hand, de Fransman die geniet van een stukje Franse kaas, de Fransman die uitgebreid dineert,  de Fransman die geduldig in de rij staat of de Fransman die op de markt koopt.

(Je kunt voor Fransman ook lezen Française want die doen het ook 🙂 )

Ik zou nog wel even kunnen doorgaan. In elke geval zijn deze clichés over de Fransman voor mij geen slechte eigenschappen. Sterker nog als ik in Frankrijk ben doe ik er graag aan mee (behalve de alpinopet).

De vooroordelen over Frankrijk

De vooroordelen over Frankrijk

Maar nu dan de vooroordelen over Frankrijk. 

Als je op internet zoekt komen steeds dezelfde vooroordelen terug. Het zijn voor deze mensen goede redenen om niet naar Frankrijk te gaan. Je hoort ze telkens weer als het tegen de vakantieperiode loopt. Alleen het vreemde is dat deze opmerkingen worden gemaakt door mensen die niet naar Frankrijk gaan of nooit de moeite hebben gedaan om 1 woord Frans te spreken.

Ik vond het wel een leuk idee om ze alle 6 nog eens op een rij te zetten. Je kunt dan makkelijk zelf bepalen of het voor jou redenen zijn om niet naar Frankrijk te gaan.

Wil je ondanks mijn waarschuwing toch naar Frankrijk? Lees dan zeker deze 3 blogs van mij:

Heb je na het lezen van deze blogs toch nog je bedenkingen om naar Frankrijk te gaan?

Bekijk dan op je gemak de Infographic die ik maakte met de 6 redenen waarom je niet naar Frankrijk moet gaan en die ene reden waarom je dat juist wel moet doen 🙂

In elk geval wens ik je alvast veel plezier met de vakantie in Frankrijk of waar dan ook.

ebooks Ruud Couwenhoven

PS. Als je onderstaande Infographic wilt delen ga dan gerust je gang. (hier staat de code om de infographic in je eigen blog of website te plaatsen)

vooroordelen-frankrijk

Deel de Infographic op je website of blog

Je kunt deze Infographic eenvoudig in je eigen website of blog opnemen. Kopieer deze code en plak die in je blog of website. Je kunt natuurlijk ook Facebook, Instagram of Pinterest gebruiken om te delen.

<a href=”http://www.frankrijkbinnendoor.nl/vooroordelen-frankrijk”><img class=”aligncenter size-full wp-image-13391″ src=”https://frankrijkbinnendoor.nl/wp-content/uploads/2015/05/vooroordelen-frankrijk.png” alt=”vooroordelen-frankrijk” title=”6 redenen om niet naar Frankrijk te gaan” width=”695″ height=”5500″ /></a>