In Parijs hebben ze een koe in de wijngaarden!

La Vache dans les Vigne Parijs

La Vache dans les Vignes Parijs

Voor mijn vaste lezers zal het bekend zijn dat ik regelmatig in Parijs kom. De laatste jaren zelfs vaker want onze zoon woont en werkt er.

Hij werkt er in de wijnhandel en veel van zijn vrienden zijn ook in dezelfde branche werkzaam. Sommigen hebben zelfs een eigen winebar of runnen een ander leuk zaakje dat met eten en drinken te maken heeft.

Als ik in Parijs ben dan profiteer ik graag van hun tips om eens ergens lekker te gaan eten of om wat lekkers te eten te halen. Tot nu toe ben ik nog nooit bedrogen uitgekomen.

De laatste keer was ik voor een concert van Fleetwood Mac in Parijs. Concerten in Bercy Parijs hebben voor mij altijd iets bijzonders. Als muziekliefhebbber en oud discjockey geniet ik in Bercy van het beste geluid.  Vooral als je een kaartje midden in de zaal weet te bemachtigen ter hoogte van de geluidstechnici dan is het puur genieten!

Maar daar gaat dit blog niet over.

Ik ga je meenemen naar een bijzonder plekje vlakbij de Place de la République

Kaas en wijn aan het Canal St. Martin

Selim in La Vache dans les VignesOp een paar honderd meter van de Place de la République ligt aan het Canal St. Martin een bijzondere boutique met wijn en kaas.

In augustus 2013 werd La Vache dan les Vignes  geopend aan de  46 Quai de Jemmapes in het 10e arrondissement van Parijs.

Makkelijk te bereiken via de metro République. Wandel vanaf het plein richting het Canal St. Martin en als je de brug over bent ga je linksaf.

Deze bijzondere zaak ligt dan al vlakbij.

La Vache dan les Vignes is vrij vertaalt de koe in de wijngaarden 🙂

Dit adresje was het verhaal van 2 gepassioneerde mensen: Selim Blanchard en zijn compagnon Marwen Amor. Begrijp mij goed, de passie van de compagnons is niet voor elkaar maar voor wijn en kaas. Inmiddels is Marwen ergens anders naar toe gegaan en is er een nieuwe fromager aan het werk.

Selim is gespecialiseerd in wijn en heeft na zijn opleiding in tal van gerenomeerde zaken in Parijs gewerkt.  Voor Marwen geldt hetzelfde maar dan op het gebied van kaas. Hij is fromager en haalt voor jou het beste uit zijn speciale kaasruimte waar kazen kunnen rijpen.

Het leuke van deze boutique is het ongecompliceerde karakter. Het is eigenlijk een kaas- en wijnwinkel. Maar je kunt er ook aan een tafeltje zitten om wijn of kaas te proeven. Alletwee kan natuurlijk ook en dat is ook gewoon aan te raden.

Unieke combinatie van 2 vakmensen

Hun specifieke kennis van wijn en kaas is sinds de opening in augustus 2013 snel rond gegaan in de buurt maar inmiddels ook ver er buiten.

Dat is niet verwonderlijk want de ligging aan het Canal St. Martin en de inrichting maken het tot een leuke plek.

Zeg vrolijk “bonjour” als je binnenkomt en ga eens kijken wat voor lekkere kazen er liggen (en dat zijn er heel veel!). Kijk vervolgens bij de wijnen of er iets voor je bij zit.

Ben je de draad kwijt?

Wijn aan het Canal St Martin

De heren vragen je wel wat je lekker vindt en zoeken er een passende wijn bij, sorteren wat kaas en laten je aan tafel zitten met uitzicht op het kanaal. Als je hier met een paar vrienden eind van de middag voor een aperitif langs gaat zul je het nooit meer vergeten.

De wijn koop je gewoon voor winkelprijzen. Wil je de fles ter plekke laten presenteren en proeven dan betaal je kurkengeld. Voor de te proeven kaas wordt ook een klein bedrag geteld voor de presentatie.

De afwas moet dan tenslotte ook gedaan worden 🙂

Je hebt al een goede fles wijn voor € 25,00 en de prijs van de kaas is afhankelijk van je keus en smaak.

Ik was voor 4 personen ongeveer € 60,00 kwijt voor een hele fles wijn plus de kaas en wat vers gesneden speciale ham (want dat hebben ze ook).

Als  je er de wijn en kaas koopt dan kun je die natuurlijk ook meenemen en er bij mooi weer lekker van genieten aan het Canal St. Martin.

Ga je er naar toe? Doe ze vooral de groeten van mij!

Veel plezier in Parijs

En hier is het:

Grotere kaart weergeven